Как в Доброполье проводится легализация рабочих мест и заработной платы

Переглядів: 1492 0 11.02.2017 в 08:00:15 Новини податкової інспекції
Как в Доброполье проводится легализация рабочих мест и заработной платы
Як  повідомила  заступник начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб Шаповалова Марія, легалізація робочих місць та заробітної плати – соціальна захищеність кожного працюючого громадянина.
            Важливою проблемою сьогодні є легалізація зайнятості населення та заробітної плати. Саме тому надважливим є завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити доходи громадян.

            При «тіньовій» зайнятості відбувається виплата заробітної плати «в конвертах», що призводить до:

   – втрати можливості користування державними гарантіями відповідно до чинного законодавства, такими як державна допомога сім’ям з дітьми, соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, субсидії тощо.
   – приховування реального доходу, що впливає на недостовірність наданої інформації при зверненні за соціальними пільгами;
   –  втрати трудового стажу при розрахунку розміру пенсії;
   – відсутності внесків до фондів соціального страхування, що унеможливлює соціальний захист працівників.
Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.
Шановні громадяни! Не позбавляйте себе соціальних благ, забезпечте собі старість, не сприяйте порушенням трудового законодавства.
Шановні працедавці! Не чекайте проведення перевірки, своєчасно оформляйте найманих працівників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату. Пам’ятайте, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у т.ч. шляхом використання нелегальної найманої праці тягне фінансову, адміністративну та карну відповідальність.

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх