Как в Доброполье будут решать проблему бездомных животных

Переглядів: 1144 0 10.05.2019 в 09:30:54 Новини місцевої влади
Как в Доброполье будут решать проблему бездомных животных

В рамках діяльності Програми ООН із відновлення та розбудови миру, компонент «Громадська безпека та соціальна згуртованість» у місті Добропілля з 2018 року у місті працює Робоча група з громадської безпеки та соціальної згуртованості. 

Метою створення та функціонування робочої групи є об'єднання зусиль громадськості, представників органів державної влади та місцевого самоврядування для виявлення, обговорення та пошуку шляхів вирішення проблем та усунення факторів, що негативно впливають на стан безпеки та соціальної згуртованості на території громади.

07.05.2019 року відбулось чергове засідання робочої групи, на якому розглядалась проблема росту популяції безпритульних тварин. 

Цю проблему відмітили 76% респондентів, які проходили опитування щодо актуальних проблем у місті.

Олександр Другов, завідуючий хірургічним відділенням Добропільської лікарні інтенсивного лікування, надав статистику по зверненням громадян до лікарні після укусу тварин. У 2016 році було 84 звернення, у 2018 році кількість звернень збільшилась майже у 2 рази. 

Марина Косматенко, в.о. начальника управління Добропільського районного управління ГУ Держпродспоживслужби, зауважила, що стерилізація безпритульних тварин зведе їх агресію до мінімуму і є добрим інструментом для вирішення проблеми росту їх популяції. 

Отримали можливість висловитися і зоозахисники. Тетяна Пустовойтова, керівник ГО «Добропільське товариство захисту тварин Зоо-місто», розповіла про створення центру адопції та перетримки тварин і наголосила, що основна проблема росту кількості безпритульних тварин – безвідповідальність мешканців міста, які викидають чотириногих вихованців. 

Отже, за результатами засідання вирішили, що підхід до вирішення проблеми має бути комплексним:

1. Чіпування та реєстрація тварин. Так можна відслідкувати, хто викинув тварину або якщо вона загубилася – це допоможе повернути її господарю.

2. Стерилізація зможе призупинити розмноження тварин.

3. Просвітницька робота з населенням.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх