Как в Доброполье борются с детенизацией заработной платы

Переглядів: 1211 0 25.10.2016 в 08:30:04 Новини податкової інспекції
Как в Доброполье борются с детенизацией заработной платы

Детінізація заробітної плати - один із пріоритетних напрямів державної політики у сфері праці. „Тіньова зарплата” стала однією із найбільших проблем сучасної економіки. Така ситуація призводить до значних негативних наслідків не тільки для бюджету держави, а й для самих працівників, адже отримуючи „зарплату у конвертах ” вони позбавляють себе багатьох соціальних гарантій.

Саме тому, на постійному контролі в Добропільській ОДПІ знаходяться платники, які згідно з поданою податковою звітністю виплачували найманим працівникам заробітну плату менше законодавчо встановленого розміру.

Так, за 9 місяців п.р. в результаті проведених заходів 43 суб’єкта господарської діяльності підвищили рівень заробітної плати найманим працівникам та додаткового сплатили до бюджету 39,1 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, військового збору 5,7 тис.грн. та єдиного соціального внеску в сумі 47,2 тис.гривень.

Податківці закликають роботодавців виплачувати заробітну плату в межах законодавчо встановленого розміру, адже гідна заробітна плата – це запорука спокійного та благополучного життя як для роботодавця, так і для найманого працівника.

 

Добропільська ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх