Как реализуются в Доброполье задания Президента Украины по модернизации образования и подготовки к новому учебному году

Переглядів: 1496 0 30.08.2013 в 18:18:36 Суспільство
Как реализуются в Доброполье задания Президента Украины по модернизации образования и подготовки к новому учебному году
29 серпня 2013 року відбулася розширена колегія відділу освіти Добропільської міської ради за темою : «Підсумки роботи закладів  освіти 2012-2013 н. р. та завдання на 2013-2014 навчальний рік». Начальник відділу освіти О.В. Гетьман доповіла про реалізацію в місті завдань Президента України  щодо модернізації освіти та підготовки до нового навчального року. Так, велика увага приділяється дошкільній освіті, як фундаменту освіти взагалі. Пріоритетними завданнями є: створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах, охоплення дітей п’ятирічного віку всіма формами  дошкільної освіти та співпраця батьківської громади з педагогами.  Протягом 2012-2013 н. р. було створено 55 місць для дітей раннього та дошкільного віку, 100% дітей п’ятирічок відвідують дошкільні навчальні заклади та охоплені соціально - педагогічним патронатом.
 
На засіданні  був присутній заступник міського голови М.С. Маслюков,  який привітав  педагогічні колективи з початком нового навчального року та окреслив перспективи розвитку освіти міста. Завідувач ММК Петрова Л.М. довела  до відома освітян інформацію про питання, які  розглядалися на Всеукраїнській розширеній колегії Міністерства освіти і науки у м. Києві. У рамках впровадження Державних стандартів початкової і  базової школи досвідом роботи поділилася заступник директора з НВР ЗОШ І-ІІІ ст. інтернат  Москаленко С.В. про інтеграцію олімпійської освіти  у  навчально - виховному процесі закладу. А голова ПМПК Ляш Н.В. та директор НВК№4 Кальченко І.В. висвітлили питання щодо інклюзивного навчання, яке забезпечує  рівний доступ дітей до якісної освіти.

Обговорювались здобутки по впровадженню освітніх Державних  стандартів дошкільної та початкової освіти, звернено увагу на наступність у роботі обох ланок. „Минув рік з початку реформи Держстандартів і є певні здобутки, так учні 2 і 5 класів навчатимуться за новими Програмами та підручниками, які в наявності на сто відсотків. Гордістю міста стали учасники учнівських предметних олімпіад різного рівня - 9 учнів стали переможцями”, - зауважила Ольга Володимирівна.

Детально висвітлено питання щодо підсумків роботи закладів освіти та  підготовки   їх  до нового 2013-2014 навчального року.

З метою якісної підготовки закладів до нового 2013-2014 навчального року розроблені заходи щодо проведення поточних та капітальних ремонтних робіт, які внесені до міської Програми соціально-економічного розвитку та затверджені наказом по відділу освіти від 20.06.2013 року №359 «Про підготовку закладів освіти до нового 2013-2014 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період».

Усього за період підготовки до нового навчального року замінено та відремонтовано 120 м.п. систем теплопостачання на суму 26,6 тис. гривень, 110 м.п. систем водопостачання на суму 10,5 тис. гривень, 80 м.п. каналізації на суму 7,5 тис. гривень. 

Усі заклади освіти Добропільської міської ради до прийому дітей готові.  1 вересня 2013 року о 9.00 пролунає Перший дзвоник та почнеться новий навчальний рік  Всеукраїнським уроком, присвяченим 200 –річчю з Дня народження видатного українського письменника Тараса Шевченка.

Источник: http://radadobropillya.org

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх