Как добропольчанам получить лекарства по электронному рецепту: алгоритм

Переглядів: 818 0 10.03.2019 в 13:30:11 Новини охорони здоров'я
Как добропольчанам получить лекарства по электронному рецепту: алгоритм

З квітня ліки за урядовою програмою «Доступні ліки» можна буде отримати тільки за електронним рецептом, виписаним сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами через електронну систему охорони здоров’я. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

      До цього часу в аптеках-учасницях програми буде встановлене спеціальне програмне забезпечення і вони підпишуть договори з Національною службою здоров’я.

     Пацієнт зможе отримати ліки в аптеці за електронним рецептом за таким алгоритмом:

Крок 1. Пацієнт записується та приходить на прийом до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у нього підписана декларація.
Крок 2. Лікар проводить прийом і виписує рецепт.
Крок 3. Під час виписування електронного рецепту лікар разом з пацієнтом мають перевірити, чи номер мобільного телефону, зазначений в декларації є актуальним і належить пацієнту.  

Лікар повинен назвати вам код мобільного оператора та останні цифри номера.
Крок 4. Після перевірки номера телефону лікар виписує рецепт в електронній системі охорони здоров’я.
Крок 5. На мобільний телефон пацієнта приходить смс з унікальним номером рецепта та кодом підтвердження для отримання ліків в аптеці. Зміст СМС: «Ваш рецепт : ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ-ХХХХ. Код підтвердження: ХХХХ».
Крок 6. За необхідності або на прохання пацієнта лікар може роздрукувати консультаційний висновок, який містить розділ з призначеннями, зокрема призначенням ліків. В цьому розділі зазначається інформація про виписані ліки та номер електронного рецепта.
Крок 7. Пацієнт йде у будь-яку зручну для нього аптеку, що бере участь у програмі «Доступні ліки». Називає працівнику аптеки номер рецепта.
Крок 8. Працівник пропонує пацієнту лікарські засоби, які є в цій аптеці і входять в програму «Доступні ліки».
Крок 9. Пацієнт обирає один із лікарських засобів і називає чотиризначний код підтвердження та отримує свої ліки. Якщо необхідного препарату немає, пацієнт може піти в іншу аптеку і отримати ліки там.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх