Важно! Изменились требования относительно фотографий в паспорте

Переглядів: 1388 0 04.08.2019 в 12:00:04 Новини України
Важно! Изменились требования относительно фотографий в паспорте

Зміни стосуються відцифрованого образу обличчя особи та відцифрованого підпису особи.

Постановою Кабінету міністрів України  від 17 липня 2019 р. № 683 вносяться зміни до постанов Кабінету Міністрів України з питань оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Так, у Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон пункт 118 викладено в іншій редакції. Зокрема, тепер відцифрований образ обличчя особи та відцифрований підпис особи вноситься на сторінку даних відповідно до рекомендацій (IКАО) Doc 9303.

При цьому вимоги до відцифрованого образу обличчя особи, фотокарток, що подаються для оформлення або обміну паспорта для виїзду за кордон, та фотографічного зображення на них установлюються МВС.

Зміни стосуються норм, установлених застарілим Державним стандартом України (ДСТУ 1303-94 «Фотовідбитки чорно-білі і кольорові. Загальні технічні умови».)

Кабмін обґрунтував необхідність цього рішення розбудовою Єдиного державного демографічного реєстру та адаптацією законодавства України до міжнародного законодавства і встановлених уніфікованих вимог до відцифрованого образу обличчя особи, що вноситься до Єдиного державного демографічного реєстру та сторінки даних документів, які підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус з урахуванням рекомендацій IКAO Doc 9303.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх