Якщо згорів лічильник: поради мешканцям Добропiлля вiд ДТЕК Донецькі електромережі

Переглядів: 729 0 10.01.2020 в 08:30:40 Новини комунальних служб
Якщо згорів лічильник: поради мешканцям Добропiлля вiд ДТЕК Донецькі електромережі

Якщо ви виявили, що лічильник (прилад обліку) не працює, плавиться або димить, необхідно негайно звернутися до ДТЕК Донецькі електромережі для його заміни. Спалений лічильник – це ризик відключення електроенергії, обліку некоректних показань і загроза короткого замикання, що може призвести до пожежі.

Поломка лічильника може статися з різних причин – заводський брак, ослаблення контактів або просто фізична застарілість. Часто одночасно з пошкодженням лічильника в квартирі зникає електрика. Але навіть якщо світло є, важливо врахувати: продовжувати користуватися електрикою, якщо лічильник не працює, не можна.

ДТЕК Донецькі електромережі піклується про безпеку клієнтів і надає просту інструкцію, що потрібно робити, якщо електролічильник видає нехарактерні звуки, димить або горить. Необхідно:

Негайно відключити подачу електроенергії в щитовій;
Повідомити про ситуацію до кол-центру ДТЕК Донецькі електромережі за телефонами (0629) 45-04-73, 099-450-0473, 096-450-0473;
Дочекатися ремонтну бригаду компанії. Фахівці знімуть лічильника і зроблять всі необхідні технічні процедури, щоб клієнт міг продовжувати безпечно користуватися електрикою.
Ремонт лічильників повинні здійснювати кваліфіковані фахівці. Не намагайтеся самостійно відключити або замінити прилад обліку, це несе пряму загрозу для вашої безпеки.

Якщо видимих ​​пошкоджень лічильника немає, але ви помітили, що лічильник перестав працювати, зверніться до одного з центрів обслуговування клієнтів з письмовою заявою про його заміну. Новий пристрій ДТЕК Донецькі електромережі встановить протягом п'яти робочих днів. І за один день – у випадку, коли електропостачання в будинку порушено. При поломці лічильника не з вини клієнта компанія безкоштовно замінить пристрій на новий.

Клієнти, які навмисно пошкодили лічильник, повинні будуть сплатити за ремонт або заміну лічильника. Вартість послуги розраховується індивідуально і залежить від типу лічильника і ступеня пошкодження.

Правилами роздрібного ринку електричної енергії категорично забороняється:

порушувати цілісність пломб на лічильниках;
пошкоджувати матеріали, на яких встановлені пломби;
пошкоджувати шурупи, на яких закріплено пломбувальний матеріал;
порушувати цілісність приладів обліку.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх