Як колишній айтішник з Добропілля перетворив своє хобі на успішний бізнес

Переглядів: 1032 0 02.11.2019 в 11:30:59 Суспільство
Як колишній айтішник з Добропілля перетворив своє хобі на успішний бізнес

Нещодавно у Добропіллі відкрився Стрілецький клуб. Свою дитячу мрію втілив у життя колишній ІТ-фахівець Юрій Стрельников.

У період безробіття центр зайнятості запропонував йому пройти курси “Основи підприємницької діяльності” та отримати допомогу на розвиток власної справи від держави.

«Отримавши одноразову допомогу, я закупив обладнання для своєї справи, — розповідає підприємець. — Моїм партнером та помічником стала київська фірма, яка виготовляє луки та супутні товари і продає у багатьох країнах. Вони підтримали мене на першому етапі».

Стрілецький клуб у Добропіллі розташований на території місцевого ринку, але далеко від торговельних майданчиків. Свій тир підприємець оснастив усім необхідним: луки з бамбука, сітка, яка ловить стріли, блоки для мішеней та рухливі мішені.

«Зараз в Україні стрілецький спорт активно розвивається. Відкриваються Стрілецькі школи та клуби, — зазначає Юрій. — У нас навіть є Асоціація стрілецького спорту на Донеччині. Це дуже перспективний напрямок. Хочу зазначити, що останній тир у Добропіллі закрився ще у 90-х роках. І наскільки мені відомо, у прилеглих містах стрілецького тиру теж немає».   

Стрілок займається з дітьми від 8 років. Протипоказань в стрілецькому спорті немає. Навпаки, заняття по стрільбі з лука дуже корисні для покоління, що підростає. Навантаження йде на всі м’язи. Покращується дихальна та серцево-судинна система. Такий спорт запобігає сутулості у підлітків, надає відмінну поставу.

«До мене привели дівчинку Поліну, яка мала певні спортивні задатки. Але дуже слабенька. Через два місяці занять зі стрілецького спорту у неї вже є певні досягнення. Починали ми з нею з 5 метрів стрільби, а зараз вже перейшли до 9 метрів. На перших заняттях вона не могла і 15 хвилин стріляти зі самого слабого лука, який важить 7 кг. А зараз вона опановує 26-фунтовий лук. Стала більш витривалою».  

Підприємець має мрію розширити та додати пневматичну зброю на своїх заняттях. Для цього він подав заявку своєї бізнес-ідеї до програми розвитку ООН.

«Ніяких дозвільних документів для того, щоб стріляти з пневматичної зброї, не потрібно, — зазначає стрілок. — Головна умова - закрите приміщення. Дорослі цікавляться стрільбою з пневматики, а дітей  я навчаю стріляти з лука та арбалета. Радію, що молодь цікавиться цим видом спорту».


Як колишній айтішник з Добропілля перетворив своє хобі на успішний бізнес


Джерело: https://bizshid.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх