ГСЧС г. Доброполья обращает внимание на соблюдения требований безопасности при использовании баллонов со сжиженным газом в быту

Переглядів: 1499 0 28.01.2016 в 16:33:21 Новини МНС
ГСЧС г. Доброполья обращает внимание на соблюдения требований безопасности при использовании баллонов со сжиженным газом в быту

Добропільський РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області звертає увагу населення на необхідність дотримання вимог безпеки під час використання балонів із зрідженим газом у побуті.

   15 січня 2016 року у м. Українськ, вул. Чкалова, буд. 29 відбувся вибух балону зі зрідженим газом. Внаслідок вибуху постраждало 3 людини та 2 загинуло. Загиблими стали діти 2011 та 2015ррВ результаті вибуху пошкоджено п’ять двохкімнатних квартир на 4-му та 5-му поверхах. Зруйновано перекриття квартири між 4 та 5 поверхом, перекриття між 5 поверхом та покрівлею, а також сходова клітина між 4 поверхом та покрівлею.

   З метою запобігання надзвичайним ситуаціям, пов’язаним з використанням балонів з стисненими і зрідженими газами у побуті начальник Добропільського РВ ГУ ДСНС України у Донецькій області майор служби цивільного захисту Левченко Д.В. звертає увагу населення на необхідність дотримання вимог безпеки під час використання балонів із зрідженим газом.

   Запам’ятайте, що газ, яким користуються у побуті, є горючою речовиною і порушення правил користування ним може призвести до виникнення пожежі.

   З метою попередження нещасних випадків, задля власної безпеки і безпеки оточуючих людей необхідно заправляти побутові балони виключно на газонаповнювальних пунктах та станціях спеціалізованих газових господарств, що унеможливить переповнення балонів із зрідженим вуглеводневим газом.

   Крім того, не можна залишати балони зі зрідженим вуглеводневим газом під прямими сонячними променями, або встановлювати їх поблизу опалювальних приладів.

   Для попередження виникнення пожежонебезпечної ситуації потрібно правильно користуватися побутовим газовим устаткуванням. Періодично перечитуйте інструкцію щодо використання газового обладнання, яке маєте вдома.

   При експлуатації газового устаткування не дозволяється підігрівати балони із зрідженим газом, встановлювати їх поблизу опалювальних приладів, виявляти витікання газу за допомогою запаленого сірника, користуватися несправними газовими приладами чи використовувати їх не за призначенням. Не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади, бо на випадок затухання одного з пальників в приміщення починає надходити газ, він накопичується та, змішуючись із повітрям, утворює вибухонебезпечну суміш, що може вибухнути. Необхідно стежити, щоб рідина, що кипить, не залила вогонь пальника, протяги не загасили полум’я.

   При виявленні запаху газу не використовуйте сірники, запальнички та інші джерела відкритого вогню, не вмикайте світло та будь-які електроприлади, не користуйтеся електродзвінками квартир, не використовуйте телефони з дисковими номеронабирачами. Негайно перекрийте вентилі на газовому приладді і крани подачі газу та забезпечте провітрювання приміщень, відкрийте вікна та двері. Викличте аварійну службу газу за телефоном «104», організовано і без паніки виведіть людей із загазованих та сусідніх приміщень. Будьте завжди уважні при використанні газу, неухильно дотримуйтеся правил експлуатації газових приладів – у цьому запорука безпеки!

Начальник Добропільського РВ ГУ ДСНС

України у Донецькій області

майор служби цивільного захисту

Левченко Д.В.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх