ГСЧС Доброполья: "Правила безопасности возле хлебных массивов"

Переглядів: 1736 0 17.06.2015 в 10:21:02 Новини МНС
ГСЧС Доброполья:

   Біда приходить тоді, коли на неї не очікують. В результаті необережності, халатності, і частіше за все через незнання правил пожежної безпеки виникає пожежа. Більшість пожеж на хлібних масивах виникає через не загашені цигарки, через іскри, що вилітають із вихлопних труб двигунів автівок, тракторів, комбайнів, а також через пустощі дітей з вогнем. Із настанням сухої та спекотної погоди значно зростає імовірність виникнення пожеж. Так з початку 2015 року на території обслуговування 19 державного пожежно-рятувального загону сталося 36 пожеж, на яких загинуло 5 осіб, вогнем було знищено та пошкоджено 26 будівель, 3 одиниці автотранспортної техніки, матеріальні збитки склали 2948 тис. грн., з них прямі збитки – 2095 тис. грн.

   Слід звернути увагу, що у сільській місцевості, через віддаленість від населених пунктів, час прибуття пожежних підрозділів за сигналом «тривога» може сягати до 30 хвилин. Тому для зберігання вирощеного врожаю, недопущення втрат від вогню, необхідно лише дотримуватись таких правил пожежної безпеки під час збирання зернових:

  • На вихлопні труби двигунів автівок, тракторів, комбайнів і т.д. встановити іскрогасники.
  • Перевірити технічний стан техніки, що бере участь у збиранні врожаю, обладнати її перевіреними первинними засобами пожежогасіння.
  • У польових умовах заправляти паливом збиральну техніку слід за межами поля (не ближче 30 м) паливозаправниками. При цьому двигуни потрібно заглушити.
  • Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальним металевим ланцюгом, що торкається земл
  • Хлібні поля обкосити, виконати оборювання чотирьохметровою смугою, закрити тимчасові дороги та стежки, що проходять через хлібні масиви або поблизу них.
  • Уздовж доріг обов’язково необхідно встановити попереджуючі знаки згідно із вимогами Правил пожежної безпеки в Україні та іншими нормативними документами.

   В першу чергу при виникненні пожежі необхідно викликати пожежну охорону за номером «101» або повідомити іншим способом, а також здійснити усі необхідні заходи для ліквідації пожежі на початковій стадії.

19 ДЕРЖАВНИЙ ПОЖЕЖНО-РЯТУВАЛЬНИЙ ЗАГІН

ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх