ГСЧС Доброполья: "Как безопасно отдохнуть во время майских праздников"

Переглядів: 1465 0 30.04.2015 в 20:37:25 Новини МНС
ГСЧС Доброполья:

БЕЗПЕКА ВІДПОЧИНКУ ПІД ЧАС ТРАВНЕВИХ СВЯТ.

   Як свідчить досвід попередніх років, саме під час свят збільшується кількість надзвичайних подій, пожеж, а також нещасних випадків. З початку поточного року на відкритих територіях Добропільського району виникло 3 пожежі, вогнем було пошкоджено 2,5 га відкритої території. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Від своєчасності виявлення загорання і гасіння на початковій стадії залежить подальший успіх ліквідації пожежі та розміри нанесених збитків. Проблема як раз часто і полягає в тому, що пожежі на відкритих територіях складно виявити. А, отже, повідомлення про такі пожежі досить часто надходять запізно. Іноді рятувальники, при всій своїй оперативності та професіоналізмі, приїжджають тоді, коли вогонь вже розповсюдився на велику територію.

   Одними з найулюбленіших місць відпочинку громадян під час свят є паркові зони, лісосмуги та відкриті території біля водойм. Люди приходять на відпочинок  не лише дихати свіжим повітрям та милуватися пейзажами, а й розпалити вогнище та підсмажити шашлик. Нажаль, не виключені випадки, коли після дозвілля у місцях відпочинку на відкритій території люди залишають після себе, в кращому випадку, сміття, а в  гіршому – осередок пожежі. Тому, рятувальники попереджають, що, перш за все, слід дуже відповідально поставитись до вибору підходящого місця для розведення вогнища на природі. Не можна розпалювати багаття поблизу звисаючих крон дерев, у хвойних молодняках та серед сухого очерету. Потрібно очистити обране для ватри місце від сухої трави, листя, гілля або інших легкозаймистих матеріалів. В жодному випадку не можна залишати вогнище без нагляду або покидати місце відпочинку, доки не будете впевнені, що вогонь загашено. Іскра від погано залитого багаття, може стати причиною виникнення масштабної пожежі, на ліквідацію якої нерідко доводиться залучати численні загони рятувальних підрозділів. Тому, збираючись додому, не забувайте правильно загасити вогонь.

   Крім того дуже часто місце відпочинку обирається біля водойм. Отже, нагадуємо Вам правила поведінки на воді. Адже, купальний сезон вже не за горами. За традицією, найсміливіші починають купатись у водоймах з 1 травня. Але, температура води ще не відповідає потребам людського організму. Купання у такій холодній воді може призвести до загального переохолодження організму, запалення легенів або судоми. Різкий перепад температури може спричинити навіть серцевий напад.

   Будьте уважними та обережними під час відпочинку на природі. Дотримуйтесь правил безпеки і не наражайте на біду ані себе, ані своїх близьких, ані навколишнє середовище. Пам'ятайте, що природа потребує нашого захисту і бережливого ставлення до неї! Цінуйте своє здоров’я та життя, і нехай свята залишать тільки приємні спогади.

   Добропольский районный отдел ГУ ГСЧС Украины в Донецкой области.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх