Государственная итоговая аттестация и ВНО для учеников 11 классов: изменения и нововведения

Переглядів: 1347 0 10.02.2016 в 07:25:07 Освіта
Государственная итоговая аттестация и ВНО для учеников 11 классов: изменения и нововведения

   Для усіх випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови.

   Результати зовнішнього незалежного оцінювання з математики або історії України(період ХХ – початок ХХІ століття) також зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію.

   Планувалося, що ЗНО з іноземної мови буде обов’язковим для всіх і зараховуватиметься як результат державної підсумкової атестації, але для ДПА недостатньо дати лише письмові відповіді — треба проводити аудіювання, тобто оцінювати додатковий вид мовленнєвої діяльності учня. В Українському центрі поки що немає відповідних напрацювань такого методу оцінювання. Водночас, враховуючи обсяги фінансування на наступний рік, прийнято рішення відстрочити впровадження обов’язкового ЗНО з іноземної мови до 2017-го. Тож ДПА з іноземної залишиться обов’язковою для всіх, однак школи проведуть її самостійно, не у формі ЗНО. Для випускників розроблять системи завдань, подібні до тестів, але з аудіюванням. Такий підхід стане апробацією певних методів зовнішнього незалежного оцінювання.                                                                                                      

   ЗНО-2016 проведуть у звичній формі, як і в попередні роки.

   Використовуватимуть його виключно для вступу до вищих навчальних закладів. Однак тести вже не будуть різнорівневими (базовий і поглиблений). На практиці дуже мало університетів  зазначили поглиблений рівень тестів.Для визначення результатів ЗНО-2016 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.


Джерело: http://radadobropillya.org.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх