Госпродпотребслужба Доброполья: что делать, если купили испорченный товар

Переглядів: 1119 0 24.04.2018 в 10:00:27 Новини Держпродспоживслужби
Госпродпотребслужба Доброполья: что делать, если купили испорченный товар

Якщо ви придбали зіпсований товар - відстоюйте свої права. Спочатку зверніться до продавця зі скаргою, а якщо це не допоможе - до Держпродспоживслужби.

Про це у коментарі УНН повідомив начальник відділу департаменту захисту прав споживачів ДержпродспоживслужбиОлег Кобельков.

"У Законі України "Про захист прав споживачів" є дві святі статті. Це стаття 8, яка розказує про права споживачів у разі придбання ними неякісної продукції, та стаття 9, яка розповідає про права споживачів у разі придбання якісної продукції (тобто споживач має право відмовитись і від якісної продукції). Крім того, споживачі мають право на отримання інформації, тобто до купівлі товару, людина має отримати ту інформацію, яка не змусить її шкодувати про покупку",— сказав Кобельков.

Як пояснив він, відповідно до цих норм, споживач може самостійно захистити свої права. Фактично законодавство передбачає два рівня захисту: обізнаність споживачів та реалізації їх права у форматі "споживач і бізнес".

"Людина має право без будь-якого контролю прийти до бізнесу і сказати, що вона має проблеми із певним товаром, здати його або замінити тощо. Друга лінія захисту— людина йде до Держпродспоживслужби, надає заяву у письмовій формі, і тоді здійснюється перевірка, і суб'єкт господарювання штрафується. Але до Держпродспоживслужби людина може звертатись лише у разі, якщо підприємець відмовився виконати законну вимогу споживача. Крім того, споживач має обов'язково лишити скаргу у книзі скарг, щоб довести те, що він намагався захисти свої права самостійно",— наголосив Кобельков.

За захистом своїх прав споживач може звернутись до Держпродспоживслужби або до її територільного органу, написавши заяву із зазначенням місця придбання продукту, адреси та назви виробника з додаванням документів чи їх копій (медична довідка, розрахунковий документ тощо), що підтверджують такі порушення (за наявності).

Читайте також: Поради адвоката: як вберегтися від шахраїв в інтернеті У 2017 році найбільше українці скаржились на якість одягу та побутової техніки За неякісні товари українцям повернули майже 6 мільйонів гривень у 2017 році


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх