Год работы начальника Добропольской ОГНИ. Достижения и перспективы

Переглядів: 1493 0 19.02.2017 в 09:00:49 Новини податкової інспекції
Год работы начальника Добропольской ОГНИ. Достижения и перспективы

У лютому 2016 року начальником Добропільської ОДПІ ГУ ДФС у Донецькій області було призначено Єльникову Аллу Петрівну. Чого вдалося досягнути та які перспективи подальшої роботи інспекції?

Як зазначила начальник Добропільської ОДПІ Алла Єльникова, постійне вдосконалення електронних сервісів ДФС України, функціонування системи електронного адміністрування ПДВ, налагодження партнерських відносин з платниками податків безумовно сприяє створенню комфортних умов для ведення бізнесу, тим самим забезпечуючи високий рівень сплати податків. Частка податкових декларацій, поданих за допомогою електроних сервісів ДФС України по Добропільській ОДПІ складає 87,8 відсотка.
Завдяки проведеній роз’яснювальній роботі, підвищенню рівня добровільної сплати податків, у 2016 році до зведеного бюджету від платників, які перебувають на обліку у Добропільській ОДПІ, надійшло 680,5 млн. грн., що на 62,0 млн. грн. більше надходжень минулого року. Більшу частку зведеного бюджету складають місцеві скарбниці (62,2 %), які у 2016 році поповнились на 423,6 млн. гривень. У порівнянні з 2015 роком надходження збільшились на 132,1 млн. гривень. Забезпечено виконання всіх доведених показників у повному обсязі.
У 2016 року до державного бюджету сплачено 127,2 млн. грн. єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Важливою проблемою сьогодення є легалізація зайнятості населення та заробітної плати. Тому, на порядку денному роботи Добропільської ОДПІ не тільки наповнення бюджетів усіх рівнів, а й питання легалізації доходів громадян та тіньової зайнятості населення з метою забезпечення соціальних гарантій громадян. За результатами роботи, проведеної в цьому напрямку у 2016 році легалізовано доходи 1540 громадян, до бюджету додатково надійшло 3,6 млн.грн., 43 підприємства по 139 працюючим підвищили рівень заробітної плати до законодавчо встановленого рівня. 
Одним з напрямків роботи - є залучення громадян до декларування. У 2016 році залучено до декларування 2684 особи, що на 44,3 відс. більше від залучених до декларування у минулому році (1860 осіб). Задекларовано ПДФО в сумі 2,3 млн. грн. та військового збору - 0,3 млн. грн. 
Завдяки проведенню контрольно – перевірочної та роз’яснювальної роботи з питань дотримання вимог законодавства у сфері виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів досягнуто підвищення рівня виторгу від реалізації товарів та послуг майже в 1,6 рази.
Від колективу Добропільської ОДПІ висловлюю слова подяки міському голові Аксьонову А.А., секретарю Добропільської міської ради Древалю В.Г., депутатському корпусу за виділену рішенням від 15.06.2016 року № 7/11-7 субвенцію в сумі 402,0 тис.грн. на проведення капітального ремонту адмінбудівлі інспекції, облаштування прибудинкової території та придбання комп’ютерної техніки та обладнання в Центр обслуговування платників (далі – ЦОП) Добропільської ОДПІ. Завдяки виділеним коштам вдалося облаштувати в ЦОП навчальний кабінет для платників податків, в якому є можливість отримати кваліфіковану консультаційну та практичну допомогу фахівців з питань користування електронними сервісами ДФС та надання звітності в електронному вигляді, такою послугою у листопаді – грудні 2016 року скористалися 115 платників податків.
Одним з найпріоритетнійших напрямків роботи органів ДФС в сучасних умовах є забезпечення платників належним сервісним обслуговуванням, зокрема задоволення потреб платників податків у своєчасній якісній інформації з питань оподаткування та відповідних компетентних коментарях та роз’ясненнях.
З метою підвищення податкової культури платників, протягом 2016 року структурними підрозділами Добропільської ОДПІ підготовлено та проведено 8 семінарів, 1 нараду для платників податків, 7 засідань «круглого столу», 9 сеансів телефонного зв’язку «гаряча лінія», 1 вікторину та 2 відкритих уроки для школярів щодо основних понять податкової системи України та користування електронними сервісами ДФС України. На сайтах органів влади та місцевого самоврядування, місцевих сайтах розміщено 472 матеріали з питань діяльності, застосування податкового законодавства та законодавства по єдиному соціальному внеску, у друкованих ЗМІ - 66.
 У 2016 році 18,5 тис. представників бізнесу та громадян отримали адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги у ЦОП Добропільської ОДПІ та Олександрівського відділення Добропільської ОДПІ. 
З 01.01.2017 набули чинності зміни до Податкового кодексу України, якими кардинально змінено функції державних податкових інспекцій, а саме за районними податковими інспекціями закріплено виключно сервісні функції (сервісне обслуговування платників податків, реєстрація та ведення обліку платників податків, об'єктів оподаткування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, Єдиного банку даних про платників податків - юридичних осіб, інші функції сервісного обслуговування платників податків, визначені законом).Тому, протягом 2017 року продовжено роботу по підвищенню рівня сервісного обслуговування платників податків. В січні 2017 року в ЦОП Добропільської ОДПІ платникам надано 2257 адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг. Шановні платники податків! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю. Ми працюємо для Вас.

 

З повагою

Начальник Добропільської ОДПІГУ

ДФС у Донецькій області

А.П. Єльникова


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх