В Добропіллі шахтарі врятували життя колезі

Переглядів: 2571 0 22.12.2019 в 08:30:48 Новини підприємств
В Добропіллі шахтарі врятували життя колезі

На свята особливо розумієш цінність людського життя.

Тож ми хочемо вас познайомити з колегами, які своєю небайдужістю і правильними діями буквально врятували життя колезі.

Це - гірники Володимир Панченко, Данило Д'яченко, Микола Воробйов, медики Олена Белюстова, Тетяна Слушаєнко, Валентина Карліна.

Все сталося раптово. Ранок 13 грудня для Олександра П., машиніста підземних установок шахти Добропільська, починався як завжди: він мився в лазні після нічної зміни і подумки прикидав плани на день. Але буквально в лічені хвилини опинився на межі між життям і смертю. Тільки небайдужість і злагоджені дії колег допомогли йому впоратися з ситуацією.

Гарячий душ, жорстка мочалка і думки про майбутні вихідні. Найближчі дні у Олександра були розписані по хвилинах. Адже попереду свята і важливо було встигнути і будинок до Нового року підготувати, і подарунки доньці і онукові купити. І раптом земля немов втекла з-під ніг, він втратив свідомість і впав прямо на холодну кахельну підлогу.

Добре, що поряд опинилися колеги, які відразу кинулися на допомогу. Накинувши на потерпілого одяг, вони, не втрачаючи часу, підхопили його під руки і понесли в шахтний здравпункт.

Володимир Панченко, гірник з ремонту гірничих виробок дільниці РВР-1, одним з перших поспішив до Олександра: «Я побачив, що він не може піднятися, при падінні сильно травмував обличчя, розсік губи і підборіддя, тому крові було багато. Ми поспішали і думали лише про те, як швидше дістатися до медиків».

Медсестра поверхні Олена Белюстова і її колеги, які цього дня чергували у здравпункті, відразу ж зрозуміли, що ситуація серйозна, - в наявності ознаки порушення мозкового кровообігу, - і приступили до надання невідкладної медичної допомоги.

«Ми діяли так, як повинні діяти в такій ситуації, - розповідає Тетяна Слушаєнко, зав. здравпунктом шахти Добропільська. - Пізніше лікар реанімаційно-протишокової групи Юрій Сизоненко підтвердив, що ми все зробили правильно».

В цей день для Олександра П., що називається «зірки стали». Реанімаційно-протишокова група, яка прибула за лічені хвилини за викликом гірського диспетчера, доставила гірника до Добропільської міської лікарні. Там лікарі поставили йому діагноз «крововилив в мозок» і негайно почали лікування. Рахунок йшов буквально на хвилини, адже розрив аневризми судини головного мозку в 70% випадків призводить до летального результату. Медики кажуть, що якби пацієнта привезли трохи пізніше, врятувати його було б неможливо.

Весь цей час поруч з постраждалим знаходилися Данило Д'яченко, заступник начальника дільниці водовідливу і осушення, і Микола Воробйов, ланковий дільниці. Вони добровільно взяли на себе роль санітарів: фактично на руках носили колегу з кабінету в кабінет, перекладали з носилок на кушетку, робили іншу важку, але потрібну роботу.

«Ми просто були поруч, - скромно каже Данило Д'яченко, заступник начальника УВО-1, - Розуміли, що таке могло статися з кожним і намагалися допомогти, чим могли. Упевнений, кожен вчинив би так само».

Добропільські лікарі стабілізували стан Олександра і через кілька днів санітарною авіацією направили в обласну лікарню Дніпра. Зараз наш герой тільки починає свій шлях до відновлення здоров'я. Попереду - серйозний курс лікування і реабілітації. Але це було б неможливим, якби не небайдужість колег, а також вмілі і чіткі дії шахтних медпрацівників, які вчасно прийшли на допомогу.

«Спасибі хлопцям, що опинилися поруч, що зробили для нашого тата все необхідне. У таких ситуаціях як ніколи розумієш, наскільки важливий дружний і небайдужий колектив, як важливо працювати на підприємстві, де і медичну допомогу вчасно нададуть, і є медстраховка з ліками і організацією лікування », - каже дочка шахтаря Віра.

Весь колектив ШУ Добропольське бажає Олександру якнайшвидшого одужання і від душі зичить здоров'я!


В Добропіллі шахтарі врятували життя колезі


Джерело: ДТЭК Добропольеуголь


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх