Горного мастера шахты Белозерская осудят за травмирование работника

Переглядів: 1433 0 26.04.2019 в 10:30:26 Новини підприємств
Горного мастера шахты Белозерская осудят за травмирование работника

Прокуратурою Донецької області погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України стосовно 50-річного майстра товариства з додатковою відповідальністю «Шахта «Білозерська».

У ході досудового розслідування встановлено, що 22 квітня 2016 року 50-річна майстер дільниці не забезпечила якісне проведення інструктажу на виконання особливо небезпечних робіт, внаслідок чого 34-річний гірник, знаходячись на сходах під час чищення бортів бункера від налиплої гірничої маси, через раптово виниклий обвал був накритий вказаною масою та впав з висоти 4,5 м на дно бункеру. Звільнення потерпілого здійснено через живильник, розташований знизу бункера.

Через падіння постраждалий отримав тяжкі тілесні ушкодження, а саме гипоксичне ураження головного мозку та розриви легенів.

На даний час досудове розслідування зазначеного провадження завершено.

За нехтування вимогами Закону України «Про охорону праці», Правил безпеки на підприємствах по збагаченню та брикетуванню вугілля та Гірничого Закону України обвинуваченій загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років.


Джерело: http://shkvarki.org

Мітки: шахта, суд


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх