Герої поруч з нами: Кривенок Сергій Сергійович

Переглядів: 952 0 09.05.2020 в 10:30:08 Суспільство
Герої поруч з нами: Кривенок Сергій Сергійович

До 75-річчя Великої Перемоги

     Кривенок Сергій Сергійович - єдиний з ветеранів Великої Вітчизняної війни, що залишився в живих на території Святогорівської селищної ради. 

  Народився Сергій Сергійович 27 жовтня 1926 року в селі Азаричі Брянської області.

 У 1943 році молодий парубок у 17-річному віці був призваний у Лави Збройних сил у 594 мінометний полк, який формувався у місті Єльне в Білорусії и входив до складу військ першого прибалтійського фронту. Рядовий Кривенок приймав участь у масштабній наступальній операції у 1944 році під назвою «Багратіон». Приймав участь у визволенні Литви, Польщі. 

  У лютому 1945 року при виконанні бойового завдання був важко поранений та відправлений у військовий шпиталь, де й зустрів Перемогу. Після одужання продовжив службу аж до 1950 року. 

  А в 24 роки демобілізований і приїхав жити на Україну в Добропільський край, де й мешкає по сьогоднішній день. Разом з дружиною Марією Михайлівною у любові та повазі виховали чотирьох дітей. Є семеро онуків та семеро правнуків. 

  30 років працював гірничим робітником по ремонту гірничих виробіток на шахті «Білозерська». 

  Нагороджений Орденом Великої Вітчизняної війни ІІ ступеню, Орденом «За мужність», медалями «За відвагу», «За перемогу над Німеччиною», «Захиснику Вітчизни», медаллю ім.Г.Жукова, подякою від головнокомандуючого за визволення Прибалтики, має 17 ювілейних медалів. У 2009 році Президент Республіки Білорусь Лукашенко О.Г. листом подякував Кривенка Сергія Сергійовича за визволення своєї країни та вручив медаль «За визволення Республіки Білорусь» 

  Односельці з повагою відносяться до Сергія Сергійовича та його родини. Він дуже порядна та добра людина. 

  Напередодні Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні Добропільська районна рада вітає Вас, шановний Сергію Сергійовичу, з Днем Перемоги та бажає міцного здоров’я, миру, бадьорості, оптимізму та благополуччя.


Герої поруч з нами: Кривенок Сергій Сергійович


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх