Фахівці Служби порятунку розповіли школярам, що робити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Переглядів: 833 0 29.11.2018 в 12:30:01 Новини МНС
Фахівці Служби порятунку розповіли школярам, що робити у разі виявлення вибухонебезпечних предметів

Мінна безпека – актуальна проблема для мешканців Донецької області. Щодня піротехніки ДСНС вилучають та знешкоджують десятки боєприпасів. Пересічні громадяни не завжди знають, як діяти при виявленні  вибухонебезпечних предметів. Через вибуху снарядів та мін продовжують страждати люди. Щоб мінімізувати кількість нещасних випадків від вибуху боєприпасів, фахівці Служби порятунку регулярно проводять профілактичні заходи.

Так, представники 19-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області завітали до загальноосвітніх закладів м. Добропілля. Під час спілкування зі школярами рятувальники нагадали основні правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Зокрема, категорично забороняється:

– торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

– заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

– здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

– намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

– розбирати вибухонебезпечний предмет.

У разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером “101” або “102”, а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси. На завершення заходу фахівці ДСНС розповсюдили серед учнів тематичні листівки.


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх