Електронне пенсійне посвідчення: чим вигідне і як його отримати

Переглядів: 759 0 11.08.2019 в 09:00:33 Пенсійний фонд України
Електронне пенсійне посвідчення: чим вигідне і як його отримати

В Україні електронні пенсійні посвідчення випускають вже 3 роки. ЕПП — це документ, який пенсіонери використовують в якості пенсійного посвідчення і банківської карти.

Щоб отримати ЕПП, потрібно звернутися до відділення Пенсійного фонду за місцем проживання і подати заяву, копії паспорта, ідентифікаційного коду і документів, які передбачають пільги, якщо такі є. Виготовляється посвідчення безкоштовно протягом місяця. А видають його вже в банку (Ощадбанк).

Користуючись таким документом, пенсіонер може отримувати пенсію, оплачувати комунальні послуги, розраховуватися за покупки в торговій мережі, по інтернету, отримувати доступ до інших онлайн-сервісів.

Електронні пенсійні посвідчення містять банківський платіжний додаток, що дозволяє отримувати повний спектр банківських послуг. Цей документ власник може пред'являти для пільгового проїзду в громадському транспорті або при отриманні знижки в аптечній і торговій мережі.

 

Термін дії ЕПП як платіжної картки становить 3 роки за умови проходженняфізичної ідентифікації одержувачем пенсії у відділеннях банку кожні 6місяців. Термін дії банківської карти — також 3 роки.


Джерело: https://sud.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх