Довірливу мешканку м.Білицьке зловмисники ошукали на 5000 грн

Переглядів: 796 0 08.10.2019 в 11:30:59 Новини поліції
Довірливу мешканку м.Білицьке зловмисники ошукали на 5000 грн

В обох випадках жінкам телефонували незнайомці, називались «співробітниками банку» й випитували особисту інформацію. На двох потерпілі втратили майже 20 тисяч гривень. Правоохоронці встановлюють осіб злочинців.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернулась 68-річна місцева мешканка, яка поскаржилась на те, що невідома особа зняла кошти з її банківського рахунку. Потерпіла розповіла, що до того, як вона отримала смс-повідомлення про зняття коштів, їй подзвонив незнайомець, назвався представником Служби безпеки банку й попросив назвати анкетні дані та пін-код банківської карти нібито для «ідентифікації». Не підозрюючи, що має справу із зловмисником, жінка виконала його прохання. Так, скориставшись довірою покровчанки, невідомий вкрав з її рахунку більше 15 тисяч гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

Цього ж дня о правоохоронців Добропільщини звернулась жителька м.Білицьке, яка поскаржилась на те, що з обох її банківських рахунків зникло майже 5 тисяч гривень. Жінка розповіла, що перед цим їй зателефонували невідомі, назвались «співробітниками банку» й повідомили, що її банківські картки заблоковані. Незнайомці запропонували свою «допомогу» та попросили назвати особисті дані і цифри, зображені на платіжних картках. Як тільки потерпіла озвучила цю інформацію, розмова обірвалась, а вже через хвилини їй прийшли смс про зняття грошей.

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція передбачає для зловмисників покарання у вигляді до 3-х років обмеження волі.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх