Жительница Белозерского после разговора с "работником банка" лишилась своих сбережений

Переглядів: 994 0 17.03.2019 в 10:30:53 Новини поліції
Жительница Белозерского после разговора с

Виконавши вказівки «співробітників банку», мешканець Покровська втратив 7 тисяч гривень, а жителька Білозерського – трохи більше тисячі. Правоохоронці встановлюють осіб невідомих, які в незаконний спосіб заволоділи чужими грошима.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернувся 63-річний місцевий мешканець із заявою про те, що з його банківського рахунку зникли гроші. З’ясувалось, що напередодні потерпілий отримав смс-повідомлення, що його картку заблоковано. Чоловік подзвонив на номер телефону, який був вказаний в повідомленні і там йому відповіли, що для вирішення даної проблеми йому необхідно назвати свої особисті данні й реквізити банківської картки. Потерпілий так і зробив і майже одразу отримав ще одне смс, з якого дізнався, що з його банківського рахунку знято 7 тисяч гривень. Одразу після цього покровчанин вирушив до поліції.

Аналогічним способом зловмисникам вдалося зняти з рахунку мешканки Білозерського 1 тисячу 20 гривень. Жінці так само спочатку було надіслано смс про заблокування карти і номером телефону «менеджера» та як тільки потерпіла озвучила йому свої особисті дані, гроші з її рахунку зникли. 56-річна жінка розповіла добропільським правоохоронцям, що «співробітник банку» на стільки впевнено з нею розмовляв, що на той момент в неї не з’явилося жодного сумніву, в його справжності.

За обома фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження зач.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді 3-х років тюрми.

Поліцейські нагадують громадянам: пам’ятайте, що співробітники банківських установ не можуть перевіряти особисті данні своїх клієнтів та запитувати реквізити їх пластикових карток по телефону. Для цього оператор банку може лише запросити клієнта особисто з’явитися в установі.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх