Доверчивые добропольчане стали жертвами мошенников

Переглядів: 1861 0 22.04.2016 в 11:38:33 Новини поліції
Доверчивые добропольчане стали жертвами мошенников

Шахраї продовжують полювати на довірливих громадян

Правоохоронці постійно застерігають громадян та дають поради, як не потрапити у тенета пройдисвітів і не стати жертвою аферистів. Однак незважаючи на це протягом минулого тижня сім громадян знову були ошукані шахраями.

Співробітники Добропільського відділення поліції постійно проводять з населенням роз’яснювальну роботу. Нещодавно правоохоронці роздавали місцевим мешканцям пам’ятки «Як не стати жертвою шахраїв».  Такі пам’ятки поліцейські розміщали у  містах масового відвідування громадян, а також на підприємствах, організаціях та установах. Правоохоронці розклеювали листівки в усіх магазинах міста, на дошках оголошень та стовпах.

Незважаючи на численні застереження працівників поліції, довірливі громадяни все таки втрачають обачність та продовжують потрапляти в тенета шахраїв. Тільки за останню неділю до чергової частини Добропільського відділення поліції  надійшло сім повідомлень про шахрайство.

П’ять з яких - шахрайства з Інтернету. Громадяни замовили товар, перерахували кошти, а потім так нічого і не отримали.

Ще одна місцева мешканка отримала повідомлення від так званого працівника «поліції», який повідомив їй, що начебто з її родичем сталася біда і їй необхідно перерахувати 20000 гривень на певний рахунок. Жінка без вагань перерахувала гроші на рахунок невідомого і тільки через деякий час зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

Наступною жертвою шахраїв стала ще одна місцева мешканка. Жінці здали чужу квартиру. Потерпіла заплатила наперед за три місяці. Уже за кілька годин новоспечена квартирантка з усім добром стояла під дверима нового житла але потрапити до квартири їй так і не вдалось. Коли вона прийшла до квартири і відкрила замок, двері були закриті на інший замок. Жінка почала стукати в двері. Потім прийшла справжня хазяйка цієї квартири і пояснила, що здавала цю квартиру посуточно, якійсь невідомій жінці.

Шановні мешканці! Вкотре нагадуємо та попереджаємо Вас, як не стати жертвою шахраїв:

Користуйтесь послугами тільки перевірених продавців або компаній. Також використовуйте послугу «накладений платіж», при якій є можливість перевірити товар, його цілісність та якість. Не слід перераховувати повну суму за товар.

Якщо Вам телефонують під приводом працівників правоохоронних органів слід поставити співрозмовнику прості запитання:його прізвище, ім’я та по–батькові, підрозділ, посаду, яку він обіймає та звання. Попросити надати можливість «затриманому» поспілкуватися з Вами. Важливо передзвонити своєму родичу, зазвичай шахраї своєю розмовою не дають цього зробити.

Пам’ятайте: надмірна довірливість - Ваш найперший ворог! Не довіряйте тим, хто звертається до вас з сумнівними пропозиціями, якими б доброзичливими ці люди не здавались! Правоохоронці вкотре попереджають вас бути обачними під час спілкування із незнайомими, особливо по телефону, і не поспішати перераховувати кошти. У разі надходження сумнівної інформації, зверніться одразу до поліції за номером телефону «102» або (050-01-70-862).

Добропільське відділення поліції

Красноармійського відділу поліції

ГУ НП в Донецькій області


Доверчивые добропольчане стали жертвами мошенников


Доверчивые добропольчане стали жертвами мошенников


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх