Добропольской службой занятости введена процедура социального сопровождения при трудоустройстве и на рабочем месте

Переглядів: 1278 0 25.01.2018 в 08:00:26 Центр зайнятості
Добропольской службой занятости введена процедура социального сопровождения при трудоустройстве и на рабочем месте

Одним із основних принципів, якими Добропільський міський центр зайнятості керується у своїй роботі є принцип партнерства. 24 січня 2018 року центром зайнятості було організоване та проведене засідання круглого столу за темою: «Соціальний супровід зареєстрованих безробітних при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс - менеджмент». Мета заходу – координація спільних зусиль соціальних партнерів у сфері надання соціальних послуг соціально вразливим категоріям громадян.

Учасниками заходу стали представники центру зайнятості, організації - надавачі соціальних послуг,в тому числі недержавні, які надають соціальні послуги або представляють інтереси вразливих груп населення та жінок.

Засідання відкрила директор Добропільського міського центру зайнятості Вікторія Бугаєць, яка розповіла, що починаючи з січня 2018 року службою зайнятості запроваджено процедуру соціального супроводу при працевлаштуванні та на робочому місці за підходом кейс-менеджмент. У 2017 році в рамках проекту Програми розвитку ООН «Підтримка реформ соціального сектору в Україні» було проведено успішну апробацію нових підходів сприяння зайнятості населення.

Тетяна Яцура - заступник директора детально зупинилася на понятті «кейс-менеджмент» - підходу, який передбачає оцінку ситуації і потреб клієнта, визначення цілей та планування заходів задля їх досягнення, моніторинг та оцінювання результатів роботи. Акцентувала увагу присутніх, що виявлення та спільне подолання соціальних перешкод буде сприяти поверненню найуразливіших верств населення на ринок праці.

Слайд – презентацію «Послуги сприяння працевлаштуванню за підходом кейс-менеджмент в Україні» провела Марина Крижановська – начальник відділу організації працевлаштування населення, яка і відповіла на запитання присутніх.

Цікавим став досвід проведення кейс менеджменту Центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час проведення круглого столу були заплановані подальші шляхи співпраці, цікавим досвідом проведення кейс менеджменту поділились директори Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вікторія Бугаєць висловила щиру подяку за участь у заході, надію на те, що співпраця та партнерство успішно триватимуть і надалі, як із постійними соціальними партнерами, так і з новими, адже до широкого кола наших партнерів долучились громадські організації – «Громадський простір «Розвиток», Центр муніципального розвитку м. Добропілля та ін.

Позитивна та дружня атмосфера сприяла плідному спілкуванню, сподіваємось, що нові підходи у співпраці сприятимуть поверненню на ринок праці вразливих верст населення.


Добропольской службой занятости введена процедура социального сопровождения при трудоустройстве и на рабочем месте


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх