Добропольским безработным рассказали о преимуществах легальной занятости

Переглядів: 1059 0 23.05.2018 в 15:00:07 Центр зайнятості
Добропольским безработным рассказали о преимуществах легальной занятости

Живи та працюй в Україні, легально.

21 травня 2018 року у приміщенні Добропільського міського центру зайнятості було проведено семінар на тему «Легальна зайнятість". Основною метою заходу є підвищення обізнаності громадян щодо їх прав та гарантій в трудових відносинах, підвищення мотивації до легальної зайнятості, недопущенні порушень з боку роботодавців. Захід було проведено заступником директора Тетяною Яцурою та представником Добропільського бюро правової допомоги Андрієм Шумарою.
Тетяна Яцура акцентувала увагу присутніх на безумовних перевагах легального оформлення трудових відносин:
- наявність страхового стажу;
- соціальні гарантії;
- своєчасна та в повному обсязі виплачена заробітна плата;

підтверджений професійний досвід;

можливість захисту трудових прав в судових установах .

Під час заходу були розглянуті питання оформлення трудових договорів, угод цивільно – правового характеру, їх порівняльна характеристика. Окремо було наголошено, що пошук роботи зі службою зайнятості – це 100 відсоткове належне оформлення трудових відносин.

Андрій Шумара детально розповів про діяльність Добропільського бюро, хто має право на безкоштовну правову допомогу, роздав брошури с інформацією щодо послуг, які передбачені в рамках вторинної правової допомоги.

На семінарі особлива увага була надана видам шахрайства на ринку праці і як їх уникнути, можливості перевірки легальності працевлаштування: сплати внесків та податків із заробітної плати роботодавцем.

Захід відвідали 16 безробітних. Усі присутні погодились з тим, що легальне працевлаштування – це запорука високого рівня життя, розвитку територій та належного соціального захисту кожної людини.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх