Добропольский водоканал озвучил тарифы на поливной сезон 2019 года

Переглядів: 1160 0 10.06.2019 в 13:30:00 Новини комунальних служб
Добропольский водоканал озвучил тарифы на поливной сезон 2019 года

З 01.05.2019 року у містах Добропілля, Білицьке, Білозерське, селище Водяне почався поливний сезон. Згідно вимогам Законів України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення», «Про житлово-комунальні послуги», «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» облік водопостачання здійснюється за показниками повірених приладів обліку води або за затвердженими нормами на всі надані послуги Добропільським ВУВКГ.

Якщо у Вашому приватному будинку відсутній прилад обліку води, розмір плати за полив присадибної ділянки визначається розрахунковим шляхом, виходячи з норм, затверджених виконавчим комітетом Добропільської міської ради.

Норма витрати на полив становить 7 літрів на добу на один квадратний метр присадибної ділянки, яка знаходиться під садом і городом, тобто обробляється. Ця норма є усередненою нормою на весь поливальний сезон з 01 травня до 01 вересня. Нарахування за полив здійснюється на фактично оброблювану площу присадибної ділянки під садом і городом, яка визначається згідно з генпланом БТІ та двосторонньому акту інвентаризації, в якому зазначено відомості про водоспоживання споживача. Оплата за полив 100 м2 за весь період поливного сезону (4 місяця - 123 дні) складає суму у розмірі 1133,43 грн з ПДВ.

При наявності індивідуального приладу обліку води нарахування здійснюється за фактичне водоспоживання, яке визнається по показникам приладу обліку води.

Пільги на полив, як на додатковий вид водоспоживання, не поширюється. Також варто зазначити, що у разі поливу за допомогою шлангу без встановлення приладу обліку води розрахунок витрати води проводиться за пропускною спроможністю труби вводу при швидкості води в ній 2 м/сек і дії її повним перерізом протягом годин подачі згідно з затвердженим  графіком за весь період виявленого порушення. Якщо період поливу за допомогою шлангу не визначено розрахунок проводиться за останній поточний місяць (п.3.3. Правил… від 27.06.2008 №190).

Наприклад, вартість поливу зі шланга Д=15 мм за 30 днів, як розрахунок за нераціональне водоспоживання, складає суму у розмірі 12053,27 грн з ПДВ.

Ми від щирого серця дякуємо нашим споживачів, які поважають працю наших співробітників і в цей нелегкий період знаходять можливість своєчасно оплатити за отримані послуги водопостачання та водовідведення.

Ми робимо все можливе, щоб у Ваших будинках і квартирах була вода.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх