Добропольский молодежный центр - первый в Восточной Украине

Переглядів: 1827 0 08.12.2015 в 11:09:28 ГО Добро
Добропольский молодежный центр - первый в Восточной Украине

Володимир Орос – громадський активіст, заснував громадську організацію Добропільський центр молоді «ДОБРО» (м. Добропілля, Донецька область), міжнародний рух з озеленення «Дубкросінг», а також: є засновником Школи волонтерства у Добропіллі. Володимир є учасником більше 60різних тренінгів, семінарів та стажувань.

Досвід роботи в громадському секторі – більше 5 років. Учасник проекту «Школа громадської’участі – І» -у 2012-2013роках.

Ідея створення молодіжного центру виникла ще 7 років тому. Втілювати її ми розпочали 5 років тому, коли була створена громадська організація ДЦМ «Добро», проте, лише після об’єднання зусиль декількох організацій, вдалося вийти на «фінішну пряму». Цікавим моментом, на мою думку, є те, що наша ідея за сім років трансформувалась: від центру молоді – до центру місцевої активності.

Навесні 2015 року розпочалися переговори щодо приміщення. В кінці травня почалися ремонтні роботи, і, ось 22 липня – відкриття. Хочу відзначити, що ініціатива створення цієї платформи походила від творчої молоді, потім почали долучатися організації та інші активісти. До створення нашого центру причетні не тільки місцеві громадські активісти («Добро», «Творці історії», «Вірність» і «Центр муніципального розвитку»), а й місцеві державні чиновники, представники бізнесу. Наприклад, приміщення нам надала компанія ДТЕК (в будівлі Палацу Культури шахти «Добропільська»), міська влада підтримала ініціативу своїм рішенням, а ремонт здійснювали активісти чотирьох громадських організацій.

Результат нашої роботи може слугувати гарним прикладом міжсекторного партнерства з позитивним результатом. У своїй роботі ми враховували досвід польських колег, адаптовані методики Інститута соціокультурного менеджменту.
Що буде відбуватися у нашому Центрі місцевої активності? Ми вирішили, що це буде «мозковий» центр для громади, до якого можна звернутися за допомогою у реалізації своєї ідеї, знайти ресурси чи отримати підтримку. Нами вже розроблений план роботи нашого центру місцевої активності. Раніше у нашому регіоні не було подібного закладу, очікуємо збільшення активності існуючих громадських рухів, консолідацію активістів різних організацій, спільну роботу з мешканцями регіону.

12Також ми запланували вирішити питання про організацію дитячої кімнати в нашому центрі, в якій молоді батьки (зокрема -переселенці) можуть залишати своїх малюків під наглядом відповідального дорослого на час, за який вони зможуть вирішувати питання з реєстрацією, пошуком роботи. В обідній час, у центрі планують проводити свої репетиції різні творчі колективи, музичні гурти, команда КВК. У вечірній час в Центрі можна буде організовувати кіноперегляди, збори англійського клубу, тобто заходи, де кожен зможе чомусь навчитися, поділитися знаннями і навичками різновиду своєї активності. Також буде виділений час на проведення тренінгів, семінарів, експертних зустрічей, де можна буде детальніше планувати подальше життя проекту.

На нашу думку, відкриття центру це гарний початок, адже з цього моменту ми маємо більше завдань, більше відповідальності і однозначно – більше можливостей. У нашому робочому арсеналі є методики, контакти кращих експертів України та Польщі і, що важливо – активна команда однодумців, готових працювати і показувати, що у нас є все для того, щоб життя стало кращим.


Джерело: http://www.lac.org.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх