Добропольский городской совет представил отчет рабочей группы по формированию громады

Переглядів: 1456 0 21.02.2017 в 08:00:47 Новини місцевої влади
Добропольский городской совет представил отчет рабочей группы по формированию громады
Добропольский городской совет предоставил отчет рабочей группы, которая была создана для подготовки решений по созданию объединенной территориальной громады. Предлагаем читателям нашего сайта отчет группы на языке оригинала.
 
Розпорядженням Добропільського міського голови від 09.02.2017 № 20р створено спільну робочу групу з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад. До складу цієї групи увійшли 14 осіб: 7 представників Святогорівської селищної ради та 7 представників Добропільської міської ради.
Протягом лютого відбулось 2 засідання, на яких обговорено організаційні питання діяльності робочої групи та розпочато розробку заходів соціального та економічного розвитку об’єднаної громади.
1. Складено списки працівників апарату Святогорівської селищної ради, що потребують подальшого працевлаштування, та визначено структурні підрозділи міської ради, де відповідно до наявної освіти та досвіду роботи спеціалісти зможуть працювати.
2. Розроблено примірний перелік послуг, які безоплатно будуть отримувати мешканці Святогорівської ради після об’єднання з Добропіллям.
В галузі «Освіта»: розвиток позашкільної освіти (робота гуртків в клубах Святогорівки та Вірівки) з відповідним матеріальним забезпеченням, дитячо-юнацька спортивна школа, навчання дітей з вадами (об лаштований блок для дітей з вадами), вечірня школа, музична школа. Слід зазначити, що ступінь Святогрівської школи не зміниться, тобто навчання буде проводитись з 1 по 11клас.
В галузі «Охорона здоров’я»: транспортне забезпечення для надання медичної допомоги на дому (виїзне обслуговування), консультації вузьких спеціалістів, послуги лікарсько-консультаційної комісії, вільний вибір сімейного лікаря, витрати в рамках реалізації місцевих програм профілактики ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, зубопротезування, забезпечення слуховими апаратами, тощо.  Перспектива (до кінця 2017) надавати послуги з МРТ.
В галузі «Соціальний захист населення»: надання послуг з нарахування пільг, субсидій, усіх видів допомог, послуги соціальних працівників для обслуговування одиноких непрацездатних громадян вдома, дітям-інвалідам в центрі реабілітації та дітям в центрі соціально-психологічної реабілітації.
В галузі «Культура»: бібліотечний фонд для сліпих, музична школа, матеріальне оснащення та розвиток закладів культури, забезпечення комфортних умов роботи клубів (відновлення роботи систем опалення).
В галузі «Фізкультура та спорт»: розвинута мережа гуртків з різних видів спорту, відремонтований палац спорту, перспектива запуску басейну, створення зон для масового загальнодоступного зайняття спортом (вуличні тренажери, поле зі штучним покриттям).
В галузі «ЖКГ та транспортного обслуговування»: наявність техніки в комунальному підприємстві, організація регулярних перевезень між населеними пунктами внутрішньоміським транспортом, безоплатний проїзд пільговиків в міському транспорті, організація чистки та прибирання доріг, вивіз сміття, ліквідація стихійних звалищ.
Робочою групою проаналізовано, що на підприємствах та установах міста працюють більше 100 чоловік (без врахування працюючих на шахтах), які щоденно користуються транспортними послугами приватних перевізників. Окремо слід зазначити, що інфраструктура селищної ради буде стовідсотково збережена та після об’єднання планується її оснащення та оновлення устаткування.
3. Проведено наступні розрахунки доходів на 1 мешканця:
при варіанті об’єднання Добропільська міська рада у складі міст Добропілля, Білозерське, Білицьке, смт. Новодонецьке, Водяне та Святогорівська селищна рада без субвенцій з державного бюджету 3133грн., з урахуванням субвенцій 7063грн.
при варіанті об’єднання Добропільська міська рада у складі тільки міста Добропілля та Святогорівська селищна рада по власним доходам 5897грн., з урахуванням субвенцій 12845грн.
В розрахунки також включено утримання трьох старост, які будуть обрані для обслуговування населення. Крім того, планується організувати робоче місце спеціаліста з надання адміністративних послуг в приміщенні селищної ради (для спрощення процедури реєстрації місця проживання).
Найближчим часом учасниками робочої групи будуть реалізовані наступні заходи:
- визначення переліку додаткового устаткування, необхідного для подальшого матеріального оснащення установ бюджетної сфери селищної ради,
- вивчення ринку сировини для створення переробних підприємств та нових робочих місць,
- здійснення розрахунку поточних та капітальних вкладень, необхідних для розвитку та вдосконалення населених пунктів Святогорівської селищної ради у складі ОТГ,
- надання пропозиції до статуту територіальної громади щодо впливу депутатів на прийняття рішень в інтересах сільських населених пунктів.
Всі пропозиції будуть враховані при складанні загального плану соціально-економічного розвитку ОТГ.

Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх