Добропольские спасатели провели рейд по частному сектору + ФОТО

Переглядів: 1602 0 20.03.2017 в 10:00:31 Новини МНС
Добропольские спасатели провели рейд по частному сектору + ФОТО

 Господарювання та прибирання на городах, подвір’ях, прилеглих територіях досить часто завершується вогнищами, які несуть величезну шкоду довкіллю та тваринному світу. Загроза від спалювання сухої трави, листя багатолика і надзвичайно небезпечна. На превеликий жаль, громадяни рідко приділяють цьому увагу.

Так, за тиждень, з 9 березня по 16 березня на території Добропільського району сталось 16 пожеж із займанням сухої трави на відкритій місцевості.

Щоб не допустити таких випадків, рятувальники 19 державного пожежно-рятувального підрозділу провили рейд по приватному сектору м. Добропілля та закликали громадян дотримуватись правил пожежної безпеки:

- не кидайте непогашені недопалки, сірники;

- зупиняйте небезпечні забави дітей з вогнем. Не проходьте повз них!

- не розпалюйте багаття на відкритій території поблизу житлового сектора;

- не розпалюйте суху траву, вогонь розповсюджується миттєво та може стати неконтрольованим;

- не залишайте на відкритих територіях та у дворах тару з легкозаймистими та горючими рідинами, а також газові балони.

Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства спалювати суху рослинність заборонено. Згідно зі ст. 245 Кримінального Кодексу України, знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 5100 грн. до 8500 грн) або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Закликаємо відмовитися від практики спалювання сухої трави, листя, чагарників та очерету. Давайте будемо свідомо дотримуватися правил пожежної безпеки, спільно дбати про стан довкілля,екосистеми нашого краю та тваринного світу!


Джерело: http://shkvarki.org


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх