Добропольские спасатели призывают местных жителей недопустить пожаров на полях

Переглядів: 861 0 24.07.2018 в 15:00:54 Новини МНС
Добропольские спасатели призывают местных жителей недопустить пожаров на полях

“ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ ВІД ВТРАТ!”, - закликає заступник начальника загону з організації запобігання надзвичайним ситуаціям ДПРЗ-19 Головного управління ДСНС України у Донецькій області майор служби цивільного захисту Беляєв Іван Євгенійович

 

На полях району активно триває процес збору врожаю зернових культур сільськогосподарськими підприємствами. З метою недопущення виникнення пожеж у відповідальний для хліборобів період, рятувальники Донеччини вживають всебічних профілактичних заходів щодо дотримання працівниками сільськогосподарських підприємств вимог правил пожежної безпеки під час збору нового врожаю.

Сьогодні дуже важливо не тільки зібрати врожай, але й зберегти його від небезпечного і підступного ворога – вогню. Щоб вогонь не завдав лиха, необхідно заздалегідь подбати про справність сільськогосподарської техніки, яка буде задіяна для збирання врожаю, та забезпечити її протипожежним обладнанням. Тому рятувальники 19 державного пожежно-рятувального загону продовжують патрулювання хлібних масивів району.

Саме під час жнив та дозрівання зернових культур, різко підвищується небезпека виникнення пожеж на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах та елеваторах. Дозріла на полях хлібна маса, солома та стерня є дуже сухою і легкозаймистою, особливо в умовах сухої, спекотної погоди та вітру. Невеличке джерело відкритого вогню може викликати велику пожежу і тоді результати багатомісячної напруженої праці багатьох людей пропадають миттєво, завдаючи при цьому величезних матеріальних збитків. Тому необхідно всім пам’ятати, що найменша людська необачність і легковажність може раптово призвести до пожежі та значної втрати врожаю. Як засвідчує статистика, основними причинами виникнення пожеж на хлібних ланах та поблизу них, на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, є: необережне поводження з вогнем при палінні, розведення та залишення без догляду багать поблизу хлібних полів, дитячі пустощі з вогнем, іскри, що вилітають із вихлопних труб двигунів.

У зв’язку з цим, заступник начальника загону з організації запобігання надзвичайним ситуаціям ДПРЗ-19 Головного управління ДСНС України у Донецькій області майор служби цивільного захисту Беляєв Іван Євгенійович звертається до громадян із суворим застереженням:

Пам’ятайте! Палити, розводити та залишати без догляду багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних ланах, зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу скирт соломи і сіна, спалювати стерню, пожнивні залишки на полях та поблизу них категорично забороняється!

Кримінальним кодексом України встановлена відповідальність за спалювання стерні та залишків сухої рослинності, а саме:

1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загально небезпечним способом - караються штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Крім того, нехтування вимогами правил пожежної та екологічної безпеки відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу для громадян у розмірі від 170 до340 гривень, а для посадовців - від 850 до 1190 грн.

 

Заступник начальника з організації запобігання надзвичайним ситуаціям

19- ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області

майор служби цивільного захисту Беляєв І.Є.


Добропольские спасатели призывают местных жителей недопустить пожаров на полях


Добропольские спасатели призывают местных жителей недопустить пожаров на полях


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх