Добропольские школьники примут участие в национальных молодежных проектах

Переглядів: 962 0 31.12.2016 в 12:00:23 Творчість
Добропольские школьники примут участие в национальных молодежных проектах

Проекту  «Fashion Education» подальше втілення

         Влітку, 4-8 липня 2016 року у Львові був проведений Міжнародний Open Youth Forum 2016, на якому зібралися представники різних областей України та делегація з США. Все це було зроблено с метою створення 5 проектів різних напрямків, що цікавлять сучасну молодь. Марк Афонічев (представник ДМДЮО "Мрія") та я, Прудник Дмитро (голова міської Ради старшокласників ДМДЮО "Мрія"), входили до складу групи розробників проекту за напрямком "Освіта". Ми спланували проект, який має назву «Fashion Education» («Стильна освіта»), основною метою якого є демонстрація для молоді нашої країни того, що способів власного розвитку буває безліч і багато з них цікаві, та можуть приносити задоволення.

         Спочатку нас у групі було багато, тобто команда складалася з 13-16 лідерів усієї України, але надалі у деяких з них почали з'являтися причини, щоб призупинити співпрацю з нашою делегацією. У результаті нас залишилось лише 6. Усі шестеро з Донецької області, а саме такі лідери: Анна Андріїва та Дар'я Хайрулліна  (місто Торецьк), Катерина Шкарупіло та Ольга Берізка (місто Олександрівка), Прудник Дмитро та Марк Афонічев (місто Добропілля). Таким складом ми контактуємо один з одним в онлайн режимі та вирішуємо питання з приводу реалізації проекту. Нашу роботу координує Юрій Комар та Христина Яблонська,  які живуть у Львові та виступають для нас у ролі фасілітаторів.

         У грудні ця робота знову пожвавилася, за допомогою онлайн комунікації ми ініціювали три основні ідеї, які будуть входити до проекту. Навіщо це було зроблено? Тому що таким чином ми можемо показати, що для того, щоб розвиватися існує якнайменше 3 дійсних та дієвих способи.

         Перша ініціатива – «Book-Crossing». Зараз на Україні цей вид діяльності дуже не розвинений, але ми плануємо це зробити і гадаємо, що буде дуже багато зацікавлених у нашій пропозиції. «Book-Crossing» («Обмін книгами») - це обмін книгами між людьми. У нашому випадку ми плануємо зробити умови для обміну книгами між підлітками, але це буде у вигляді книги та прикріпленого до неї листа, в якому йде розповідь про адресанта. Адресат, у свою чергу, повинен надіслати також книгу, але якусь іншу та лист, у якому він розповідає про себе.

         Другою ідеєю - є «Ideas Foundation» («Фондація ідей»). Основна мета цього блоку - збирати можливі ініціативи багатьох шкільних, та не тільки, організацій кожного місяця. Якщо існує такий лідер, що має круту ідею, але не розуміє як втілити її у життя, то він може подати її у наш фонд. Кожного місяця ми будемо розглядати всі пропозиції та створювати онлайн голосування, де будуть приймати участь різні лідери самоврядування з усіх куточків України. Ми розглянемо варіант, що набере найбільше балів та допоможемо його ініціаторам втілити у життя цей проект.

         Третій - це «Useful Communication» («Корисне спілкування»). Планується обмін досвідом між  школами України таким чином, що якась конкретна шкільна організація буде проводити захід, який транслюватиметься в режимі реального часу, та всі, хто бажає прийняти участь у обговоренні або хоче подивитись на роботу інших команд,  зможуть просто підключитись до трансляції та дивитись її.

         На даний момент наша команда вже має конкретний план дій та ми  почнемо практичну реалізацію цього проекту з 15 січня.

         Дуже добре, що ми можемо скористатися можливістю працювати не тільки на рівні: школа - місто - область, але й на всеукраїнському рівні. Нам створюють умови, щоб ми могли заявити про себе та спробувати свій досвід у рішенні проблем шкільної молоді  всієї України.

 

Дмитро Прудник,

лідер міської Ради старшокласників

ДМДЮО "Мрія"

 


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх