Добропольские предприниматели могут бесплатно зарегистрировать используемые мощности

Переглядів: 1264 0 15.07.2016 в 09:32:27 Новини податкової інспекції
Добропольские предприниматели могут бесплатно зарегистрировать используемые мощности

Суб’єктам господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу

Повідомляю, що з 08 квітня 2016 року у відповідності до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» 08 квітня 2016 року набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам», зареєстрований в Мін'юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512, який визначає процедуру державної реєстрації потужностей, що використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

  Суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності.

Зазначений обов’язок поширюється на:

-           заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності - магазини, лотки з реалізації;

-            заклади громадського харчування (ресторан, бар, кафе, піцерія тощо.);

-           Підприємства (господарства), що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів які не мають експлуатаційного дозволу , в тому числі власники водних об’єктів.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ:

Оператори ринку відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.

За виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, -

тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат ( від 33350 до 43500 грн ),

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат (від 11600 до 21750 грн).

Сплата штрафу не звільняє від проведення державної реєстрації потужності.

Для проведення реєстрації суб’єктів господарювання необхідно подати до Управління Держпродспоживслужби в Добропільському районі за адресою: вул. Залізнична, 4, м. Добропілля, Донецька область, 85001,(будівля ветеринарної лікарні) тел. (06277) 2-89-26, ел. адр. [email protected] заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідно до Порядку. Заява засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи і може подаватися в електронному (за наявності електронного підпису) або паперовому вигляді та реєструється в день її надходження.

РЕЄСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх