Добропольские правоохранители приняли участие в общественной акции «Предотвратить. Спасти. Помочь» + ФОТО

Переглядів: 1000 0 23.02.2018 в 15:00:39 Новини поліції
Добропольские правоохранители приняли участие в общественной акции «Предотвратить. Спасти. Помочь» + ФОТО

Вчора правоохоронці Добропілля організували для учнів місцевої школи екскурсію до ДСНС м.Добропілля. Разом з рятівниками для дітей було проведене практичне заняття з основ безпеки життєдіяльності. Поліцейські нагадали дітям, як поводитися із вибухонебезпечними предметами.

Учні 6-9 класів НВК №7 зібралися на подвір’ї частини ДСНС. Спочатку рятувальники розповіли хлопцям та дівчатам про свою важливу та відповідальну роботу, навели кілька прикладів нещасних випадків, які трапилися при необережному поводженні з вогнем дітей. Особливу увагу приділили тому, як потрібно себе вести в надзвичайних ситуаціях, а також, як правильно поводитися з вогнем, щоб він не став причиною пожежі. В свою чергу, інспектор ювенальної превенції Добропільського відділення поліції Юлія Мурашко з метою правової підготовки учнів розказала їм про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки.

Потім учням показали оснащення пожежної машини. Школярі дізналися її технічні характеристики і змогли доторкнутися руками до внутрішнього обладнання. Хлопці-екскурсанти зауважили, що їм дуже сподобалися пожежні машини, їх потужність і багатофункціональність Рятувальники також показали, як слід правильно застосовувати вогнегасник і кожен з бажаючих міг спробувати загасити невеличке вогнище.

Далі слово взяли правоохоронці. Юлія Мурашко нагадала дітям правила поведінки у випадку накрапляння на невідомі предмети, які можуть становити загрозу для здоров’я та навіть життя. Поліцейський розповіла, що в ніякому випадку не можна торкатися, піднімати, наступати на підозрілі речі тому, що вони можуть виявитися вибухонебезпечними. одразу ж потрібно повідомити про небезпечну «знахідку2 дорослим та зателефонувати на лінію «102».

Аби школярі краще запам’ятали правила безпеки, їм були роздані інформаційні листівки із переліком дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, а також пам’ятки про дотримання правил пожарної безпеки.

Діти поверталися з екскурсії, переповнені позитивними враженнями та емоціями від побаченого.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх