Добропольские гитаристы вернулись из Венгрии с победой

Переглядів: 967 0 13.07.2018 в 10:00:53 Творчість
Добропольские гитаристы вернулись из Венгрии с победой

На початку липня в курортному угорському містечку Веленце під патронатом мерії проходив III Міжнародний фестиваль-конкурс класичної гітари «Гітарні дні у Веленце».

Ці п'ять днів були проведені в приголомшливій атмосфері професійної музичної стихії. Високий професіоналізм, прекрасна атмосфера, насичена програма, яка надихає на творчість і надає стимул.

В рамках фестивалю, крім конкурсу, були проведені майстер-класи та концерти відомих гітаристів: Володимира Доценка (заслужений артист України, викладач Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського), Ігоря Шошина (білоруський композитор), Ференца Бернета (композитор, музикознавець - Угорщина).

У конкурсі взяли участь молоді музиканти з Сербії, Угорщини, України та інших країн Європи. Не оминув цей конкурс стороною і Добропільську МШ №1. У ньому взяли участь молодий викладач по класу гітари Перекотій Марина Володимирівна і її талановита учениця Козлова Анастасія, яка в цьому році закінчила школу і хоче своє подальше життя пов'язати з музикою на професійному рівні.

Були показані високі результати серед численних конкурсантів. Журі судило суворо і з високим професіоналізмом.

Козлова Анастасія стала лауреатом і зайняла 1 місце у своїй віковій категорії. Перекотій М.В. у старшій категорії виконавців також стала лауреатом, зайнявши 3 місце.

git1

Велике враження на публіку і журі справив квартет гітаристів: Роман Трофименко - він же керівник квартету і викладач музичного коледжу в м. Кам'янське, Марина Перекотій, Денис Руденко, Ернест Сирота.

Квартет викликав справжній фурор. З ними прийшов познайомитися мер міста Веленце. TV знімало для жителів Угорщини виступ квартету та їх репетиції.

git2

Перше місце по праву було віддано цій групі молодих музикантів. На гала-концерті публіка дякувала квартету тривалими оваціями. Мер визнав за необхідне особисто відвідати гала-концерт і з великим задоволенням вручив дипломи, сертифікати про проходження майстер-класів, кубки та пам'ятні подарунки.

git3

Жителі Веленце - добродушні і гостинні. Вони дуже люблять музику і з великою радістю приймають музикантів та влаштовують уже котрий рік поспіль велике свято, музичний конкурс-фестиваль «Гітарні дні у Веленце».


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх