Добропольские дети совершили экскурсию на Буковину + ФОТО

Переглядів: 1156 0 09.07.2018 в 11:00:26 Суспільство
Добропольские дети совершили экскурсию на Буковину + ФОТО

28 червня 2018 року десять учнів Святогорівської ЗОШ разом з вчителями Федором Стаценко та Оленою Лазуренко прибули в чудове місто Чернівці.

Ця поїздка стала можливою завдяки підписаному меморандуму про співпрацію між Добропільською районною радою та Глибоцькою районною радою. Було запропоновано здійснити цю поїздку Золотоколодязянській, Шилівській та Криворізькій ЗОШ I-III ступенів. Але організація поїздки потребувала часу та зусиль. Керівництво Святогорівської ЗОШ з цим завданням справилося. І тому стала можливою цікава і насичена подорож до Глибоцького району Чернівецької області.

Гостей з Донеччини зустрічав старший інструктор табору Василь Меленко. Всі разом відправилися до Глибоцького Центру туризму та краєзнавства, де познайомилися з директором Анатолієм Дудкою. Представників Добропільщини привітно та радо вітали на Буковині. Гостей ознайомили з музейним комплексом старообрядництва в селі Біла Криниця. В ці дні районний центр Глибока відзначав 580 – річницю ювілею з дня заснування. Учні долучилися до святкування і познайомилися з багаточисельними гостями з Польщі, Румунії, Молдови. Це було дуже вражаюче свято. Святогорівці побачили, як в цьому селищі шанують свої звичаї. Другий день перебування був також насиченим. Гостей відвезли на екскурсію до музею-садиби Ольги Кобилянської та Опришанського музею археології та етнографії. На відкритті табору «Райдуга» у селі Проскуряни святогорівців привітали з приїздом та вручили подарунки, після цього відбувся концерт з дискотекою. Традиційно з початком війни на сході України, у табір гостинно запрошуються діти із східних областей України.

Сьогодні учні та педагоги вирушили у восьмиденний похід по Карпатах. Бажаємо представникам Добропільського району отримати гарні враження від перебування на Буковині, оздоровитися та отримати нові знання про західний регіон України.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх