Добропольская станция юных натуралистов отметила свое 30-ти летие + ФОТО

Переглядів: 1074 0 14.04.2018 в 12:00:00 Новини району
Добропольская станция юных натуралистов отметила свое 30-ти летие + ФОТО

30 років тому, 11 квітня, районну станцію юних натуралістів очолив молодий, креативний директор Микола Іванов. Станція на той час розташовувалася в двох кімнатах школи - інтернату села Золотий Колодязь.

   Пізніше було прийнято рішення щодо виділення приміщення під станцію юних натуралістів у місті Добропілля. Це дало змогу гурткову роботу проводити на базах шкіл, а практичні заняття, свята, конкурси, змагання, олімпіади, районні етапи обласних масових заходів проводити на базі СЮН для всіх учнів району. 

            І далі бурхливо розпочався розвиток позашкільної освіти у районі.

            Велася реконструкція приміщення, створювалися куточок живої природи, зимовий сад, пташник. Навколо будівлі навчального корпусу розроблялася земля для навчально-дослідної ділянки.

            Куточок живої природи було заселено павичами, хом’ячками, акваріумними рибками, черепахами. На території закладу розквітли однорічні квіткові рослини, а потім було створено колекцію квітучих та хвойних чагарників і дерев.

          В 2017 році Почесною грамотою департаменту освіти і науки було нагороджено Іванова М.М. та керівників гуртків Солоп О.В., Романова М.В., Семенчук І.В., Кулішова М.М., Куштейко Г.В. за сумлінну бездоганну працю, значні досягнення у справі навчання і виховання підростаючого покоління та з нагоди 90-річчя юннатівського руху на Донеччині. 
   Вихованці закладу навчаються у Природничій школі учнівської молоді у місті Київ. Яблучанська Крістіна, Строган Віолетта, Паньковець Дар`я навчалися на відділенні біології та опанували знання за такими дисциплінами: біологічна термінологія, біологія людини, біологія тварин, біофізика, цитологія, генетика, ветеринарія, агроекологія. 
  Гуртківці постійно приймають участь у обласних конкурсах, конференціях, змаганнях та отримують призові місця. 
  В обласному конкурсі «Екологія і здоров’я» вже третій рік поспіль приймає участь вихованка гуртка «Юні знавці лікарських рослин» - учениця Світлівської ЗОШ Магей Надія (керівник Романова М.В.). Цього року Надія захищала пошуково-дослідницьку роботу за темою: «Вчимося бути здоровими» на секції «Науки про людину» (медицина) та  була нагороджена грамотою ДОЕНЦ за зайняте призове ІІІ місце. 

 Керівник Марина Романова отримала подяку від Донецького обласного еколого-натуралістичного центру за професійне керівництво дослідницькою роботою учениці Магей Надії.

     Добропільська районна рада вітає Миколу Миколайовича з 30-річчям плідної праці! Зичимо Вам стійко прямувати до свого успіху, відчувати радість від зростання своїх вихованців, здоров`я для досягнення великих прагнень.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх