Добропольская полиция призывает граждан, которые покинули ряды боевиков сдаваться правоохранителям

Переглядів: 1602 0 12.11.2016 в 12:30:48 Новини поліції
Добропольская полиция призывает граждан, которые покинули ряды боевиков сдаваться правоохранителям
Згідно з ч.6 ст. 260 Кримінального кодексу України, люди, які взяли участь у незаконних збройних формуваннях, але під час перебування у них не скоювали тяжких правопорушень та добровільно залишили НЗФ, можуть уникнути кримінальної відповідальності. Але тільки за останній тиждень про підозру було оголошено шістьом бойовикам, які цією нагодою не скористалися і вже невдовзі опиняться за ґратами.
Раніше судимий 27-річний дружківчанин вже скоро знову буде вислухувати вироку суду за те, що у квітні 2014 року здійснював перепускний режим на блокпосту на одній з вулиць міста. За нічні чергування чоловік хотів отримати грошову винагороду. Але, як і сотні інших, залишившись ні з чим, дуже швидко покинув бандформування. Замість того, аби прийти до правоохоронців та розповісти про свою незаконну діяльність, він «заліг на дно» у рідному місті. Але довго приховуватися в нього не вийшло – правоохоронці вистежили та затримали його.
За чергування на блокпостах терористів ще трьом екс-бойовикам минулого тижня було оголошено про підозру – мешканцям Костянтинівки, Слов’янська, Авдіївки. Всі вони мали шанс на життя без кримінальної відповідальності, якби самі повідомили про свою незаконну діяльність, а не тікали від поліцейських, але вони знехтували ним.
Спільно зі співробітниками СБУ був затриманий й 42-річний мешканець с. Красне Покровського району, який у 2014 році повідомляв «на гарячу лінію «ДНР» інформацію про розташування сил ЗСУ. Зловмисник відповідатиме за свої дії за всією строгістю закону.
Також минулого тижня повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України, було оголошено й 51-річному мешканцю с. Цукурине, який з серпня по жовтень 2014 року перебував у лавах «батальйону «Кальміус».
Всім зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років.
Правоохоронці закликають громадян не тікати від закону та добровільно повідомляти про свою участь у НЗФ, отримуючи шанс на життя без тюрми. Це можна зробити за допомогою «гарячої лінії» поліції за номером 0 800 505 102, звернувшись до територіальних підрозділів чи за допомогою відповідного модуля на сайті Стоп тероризм.

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх