Добропольская полиция предупреждает: как не купить машину с криминальным прошлым

Переглядів: 1198 0 02.06.2016 в 15:10:24 Новини поліції
Добропольская полиция предупреждает: как не купить машину с криминальным прошлым

Автівки-двійники. Як не купити машину з кримінальним минулим

Лише за тиждень в ході превентивних заходів з протидії угонам поліцейські виявили 8 автомобілів сумнівного походження. З них 5 автомобілів - з перебитими номерами вузлів та агрегатів, 2 свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів з ознаками підробки та автомобіль-двійник. Поліція Донеччини застерігає громадян від купівлі сумнівних автівок, які підлягають вилученню.

Ретельні перевірки на блокпостах та профілактична робота на автошляхах дають результат. Майже щодня працівники поліції, відповідальні за безпеку дорожнього руху, затримують транспортні засоби з перебитими номерами двигунів, підробленими свідоцтвами про реєстрацію, автомобілі-двійники, не розмитнені автівки. Сумнівні автомобілі вилучаються та доставляються на штрафмайданчики, де вони перебувають, поки триває досудове розслідування.

Нерідко водії навіть не мають згадки, що, придбавши авто у неперевірених продавців за заниженою ціною, їздять на викраденій машині. Покупці потрапляють у пастку, якщо купують транспортні засоби без оформлення, не перевіряючи їх в сервісних центрах МВС. Неприємна правда випливає при зустрічі з поліцейськими та перевірці автомобілю по базам даних.

Автомобілі-двійники - це автомобілі однієї марки та моделі, однакового кольору, з ідентичними номерам вузлів та агрегатів, а часто - й номерними знаками. Зрозуміло, що тільки один з автомобілів може бути легальним. Більш того, двійниками такі машини стали, скоріш усього, через своє кримінальне минуле. Автівка могла бути викрадена або не розмитнена після ввозу у країну. Щоб приховати такі факти, шахраї перебивають номери та підробляють документи. Деякі власники авто самі стикаються з «двійниками». У таких випадках необхідно негайно інформувати поліцію про факт виявлення автомобіля-двійника.

Транспортні засоби з проблемними документами, як правило, коштують дешевше, ніж такі самі, але юридично «чисті». Як правило, продавець приховує, що це - автомобіль-двійник.

Аби не стати жертвою недобросовісних продавців та не придбати викрадений автомобіль, слід дотримуватися певних правил:

- не купувати транспортні засоби, які продавці відмовляються зняти з обліку;

- обов’язково звертатися до сервісних центрів МВС для перевірки транспортних засобів і документів на них по базах даних;

- контролювати процедури зняття з обліку та постановки на облік на ім’я нового власника.

Крім того, не варто прибігати до послуг сторонніх осіб під час реєстрації транспортних засобів. Краще особисто звернутись до сервісного центру та експертів, перевірити автівку, яку купуєте, та після проходження необхідних процедур, користуватись нею без будь-яких сумнівів.

Добропільське відділення поліції


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх