Добропольская ОГНИ: "Информация для плательщиков налогов"

Переглядів: 1377 0 21.05.2013 в 22:58:25 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ:
                    Особливості надання звітності в електронному вигляді

          Добропільська ОДПІ  повідомляє, що платники податків які звітують  до органу ДПС в електронному вигляді, повинні надати податкову звітність не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає граничний строк подання звітності.  
          У разі отримання звітності в електронному вигляді орган ДПС надсилає платнику дві квитанції. Перша є підтвердженням того, що податкові документи передані до органу ДПС. Ця квитанція надсилається на ту електронну адресу, з якої надійшла звітність від платника.
   Другий примірник першої квитанції в електронному вигляді зберігається в органі ДПС. Водночас, якщо перша квитанція не надійшла на електронну адресу платника, то податковий документ вважається неодержаним. Друга квитанція є підтвердженням прийняття документів платника до бази даних ДПС в електронному вигляді у текстовому форматі. У ній вказуються: реквізити прийнятого документа в електронній формі, відповідність звітності затвердженому формату (стандарту) електронного документа, результати перевірки електронного цифрового підпису (ЕЦП), інформація про платника податків, дата та час приймання, реєстраційний номер, податковий період, за який подається звітність та дані про відправника квитанції. На цю квитанцію накладається ЕЦП органу ДПС, здійснюється її шифрування та надсилання платнику засобами телекомунікаційного зв'язку. Другий примірник такої квитанції також зберігається в електронному вигляді в органі ДПС.
   Звертаємо вашу увагу на те, що отримані платником електронні квитанції повинні зберігатися протягом 1095 днів з дня подання податкової звітності.
   Порядок подання податкової звітності в електронному вигляді регламентовано Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку, затвердженої Наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233.

 До уваги платників податків – новий реєстр РРО
   Добропільська ОДПІ нагадує, що суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій, що включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування. 
   Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, згідно з Законом України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" від 06.07.1995 N 265/95-ВР, - це перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій та їх модифікацій, які мають підтвердження відповідності вимогам діючих державних технічних регламентів та стандартів згідно із Законом України "Про підтвердження відповідності", а також відповідають вимогам нормативних актів України. 
   Наказом ДПС України від 26.04.2013 року № 82 затверджений Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій, до якого внесені  також сучасні моделі РРО з вбудованими модемами або в комплекті з модемами і дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. 
Таким чином суб`єкти господарювання повинні використовувати у своїй діяльності моделі касової  техніки, які включені до нового реєстру реєстраторів розрахункових операцій. 

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю
Добропільської ОДПІ



Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх