Добропольская ОГНИ доводит до сведения налогоплательщиков, граждан

Переглядів: 1350 0 08.05.2014 в 22:11:08 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ доводит до сведения налогоплательщиков, граждан

При сплаті податків, зборів, обов’язкових платежів, ЄСВ у полі «Призначення платежу» розрахункового документа необхідно зазначати відповідний код

   Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області нагадує та звертає увагу платників податків.

   Керуючись вимогами наказу Міністерства доходів і зборів України від 22.10.2013 року № 609 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» та листа Міндоходів України від 05.03.2014 року № 5472/7/99-99-20-03-01-17 «Про організацію роботи щодо надходження коштів» при сплаті податків, зборів у полі «Призначення платежу» розрахункового документа необхідно заповнювати за встановленою класифікацією кодів, а саме:

-​  «101», «109», «121», «125» - у разі сплати самостійно задекларованих сум;

-​ «130» - у разі сплати грошового зобов'язання, визначеного за результатами камеральної перевірки підрозділів податкового та митного аудиту;

-​ «131» - у разі сплати грошового зобов'язання, визначеного за результатами документальної/фактичної перевірки підрозділів податкового та митного аудиту.

   Міністерство доходів і зборів України зацікавлене в недопущені випадків неправильного заповнення платниками реквізитів «Призначення платежу».

   Тому заповнення реквізиту розрахункового документа «Призначення платежу» при сплаті платежів до бюджетів різних рівнів має здійснюватися з врахуванням вимог цього Порядку. Тим самим Міністерство доходів і зборів України сприяє оперативному надходженню платежів за відповідним призначенням.

 

З підпільного складу в Донецьку вилучено лікеро -горілчаних виробів на 1,5 млн. грн.

   Прес-служба ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє, що співробітники слідчо - оперативних підрозділів Міндоходів Донецької області виявили великий підпільний склад фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів у Донецьку. З незаконного обігу вилучено горілки на 1,5 млн. грн.

   За рішенням суду в рамках кримінального провадження правоохоронці провели огляд.

   У складських приміщеннях було виявлено горілчані вироби з етикетками одного з відомих лікеро-горілчаних заводів Донецької області та марками акцизного податку, які викликають сумніви щодо свого походження. Співробітники Міндоходів вилучили 49 тис. пляшок горілки ємністю 0,5 літра. Вилучений алкоголь знаходиться на складі тимчасового зберігання. 
   Слідчо - оперативні заходи проводяться в рамках кримінального провадження, яке кваліфікується за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за незаконне виготовлення, зберігання, збут та транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

   При проведенні оперативних заходів, спрямованих на виявлення і вилучення фальсифікованих виробів, ринок даної групи товарів звільняється від «тіньової» продукції і насичується «легальною», від виробництва і реалізації якої до державного бюджету надходить акцизний податок та інші податки. Але, у першу чергу, це захищає споживачів від неякісних товарів, які найчастіше несуть істотну загрозу для здоров’я і життя людей.
З початку 2014 співробітники Міндоходів Донецької області вилучили з незаконного обігу підакцизних товарів майже на 14 млн. грн. Так, вилучено тютюнових виробів на суму понад 6 млн. грн., лікеро-горілчаних виробів - на 6 млн. грн., спирту - на 1,6 млн. грн., паливно-мастильних матеріалів - на 500 тис. грн.

Підсумки кампанії «Декларування – 2014»

   Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області повідомляє, що з початку 2014 року про свої минулорічні доходи звітували 1542 громадянина м. Добропілля, Добропільського та Олександрівського районів. Загальна сума задекларованих доходів становила понад 18,5 млн. грн., а сума нарахованого податку з доходів фізичних осіб склала 1,595 млн. грн., що складає 8,6 % від суми отриманих доходів.

   Найактивніше про свої доходи за 2013 рік прозвітували ті, хто протягом нього отримував спадщину – 123 декларації, надавав в оренду нерухомість та продавав транспорт і нерухомість – 29 декларації і отримав інші доходи - 1380 декларацій.

   Право на отримання податкової знижки з поданням відповідних документів, задекларували 4 громадянина Добропольщини та Олександровщини.

   Як відомо, податок на доходи фізичних осіб є одним з важливих джерел наповнення місцевих бюджетів. Тому податківці Добропільської ОДПІ разом з Олександрівським відділенням додають максимум усиль з мобілізації грошових коштів до місцевих бюджетів у вигляді цього податку.

   Так, за чотири місяця 2014 року до місцевих бюджетів надійшло 50,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 0,65 млн. грн. більш у порівнянні з доведеним плановим завданням.

 

2,7 млн. грн. отримано до бюджетів від «спрощенців» Добропільської ОДПІ та ії Олександрівського відділення

   Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області інформує.

   «За чотири місяці поточного року надходження єдиного податку до місцевих бюджетів від «спрощенців» збільшилися на 159,3 тис. грн., або майже на 6,3 відсотка у порівнянні з відповідним періодом минулого року».

   Відомо, що спрощена система оподаткування досить затребувана серед підприємців малого та середнього бізнесу, оскільки має ряд переваг. Зокрема, помірні ставки податку, зручне ведення обліку, для деяких груп скасовано обмеження щодо кількості найманих працівників, надано можливість спрощенцям 1 та 2 групи надавати звітність один раз на рік.

   Фахівці інспекції нагадують, що за отримані доходи в першому кварталі 2014 року платникам єдиного податку, які обрали 3 – 6 групу, необхідно відзвітувати до інспекції за місцем реєстрації не пізніше 12 травня поточного року.


   Затверджено перелік медвиробів, операції з постачання та ввезення яких обкладаються ПДВ за ставкою 7%

   Тимчасово до 1 липня 2014 року діє перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою 7 відсотків, затверджений постановою КМУ від 23.04.2014 року № 118.

   Кабмін постановою від 23.04.2014 року № 118 затвердив перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають оподаткуванню податком на додану вартість за ставкою 7 відсотків. 
Одночасно втратила чинність, постанова Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2011 року № 867 «Питання звільнення виробів медичного призначення від оподаткування податком на додану вартість».

   Щодо автономних торговельних преференцій Євросоюзу для українських товарів

   Європейський союз в односторонньому порядку планує надати Україні автономні торговельні преференції. Завдяки цьому будуть зменшені або скасовані митні збори ЄС на товари, що походять з України.

   Так, наприклад, завдяки запровадженню квотування у двосторонній торгівлі між Україною та ЄС українські виробники отримають можливість завозити певні обсяги даних товарів без справляння увізних мит. Тобто під загальний режим імпорту підпадатимуть лише товари, які перевищують визначений обсяг. Вони оподатковуватимуться за тими ж умовами, які діють в Україні сьогодні.

Застосування автономних торговельних преференцій орієнтовно розпочнеться з травня 2014 року.

   Детальніше ознайомитися з довідкою щодо автономного преференційного торгового режиму ЄС для України, інструкцією щодо правил проходження, які будуть застосовуватися при експорті до держав - членів ЄС, а також проектом Регламенту Європейського Парламенту та Ради стосовно скорочення або скасування митних зборів на товари, що походять з України, можна на офіційному веб - сайті Мінекономрозвитку за посиланням http://www.me.gov.ua/Documents/MixedList?tag=Avton...


Орендарям землі варто потурбуватися про перегляд договорів оренди в частині складання додаткових угод та скоригувати зобов’язання з плати за землю

   Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області доводить до відома платників орендної плати за землю.

   Оренда плата за землю не може бути меншою за 3 відсотки від нормативної грошової оцінки землі.

   Таку зміну до Податкового кодексу України щодо розміру плати за землю передбачає Закон України від 27 березня 2014 року № 1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні». 
   Зважаючи на той факт, що у договорах оренди земель сільськогосподарського призначення, укладених до вступу у дію цього закону, сума орендної плати за землю, як правило, значно нижча, фахівці Добропільської ОДПІ звертаються з проханням до орендарів спільно з підрозділами земельних ресурсів, переглянути наявні договори оренди землі і скоригувати їх положення відповідно до вимог Закону України від 27 березня 2014 року № 1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні».

   Звертаємо увагу, що мінімальний розмір орендної плати за землю вказаним законом визначено шляхом викладення підпункту 288.5.1 пункту 288.5 статті 288 в новій редакції.

   Для всіх категорій земель, в тому числі для земель сільськогосподарського призначення, розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу «не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки».

   Таким чином, ті платники орендної плати за землю, як юридичні, так і фізичні особи – підприємці, які орендують землі в т. ч. сільськогосподарського призначення, але сплачують за оренду землі менші суми, ніж визначає ухвалений закон, а саме менше, ніж 3 відсотки від нормативної грошової оцінки земель (в тому числі за ріллю, сіножаті, пасовища тощо), повинні здійснити коригування грошових зобов’язань.

   Не пізніше 20 травня 2014 року платники плати за землю повинні подати уточнюючі податкові декларації, у яких відобразити зобов’язання з врахуванням нового визначення мінімального розміру орендної плати за землю.

Власники персоналізованих касових апаратів звільняються від подачі звітності на папері

   Добропільська ОДПІ ГУ Міндоходів у Донецькій області інформує платників податків, що використовують у господарської діяльності реєстратори розрахункових операцій (РРО).

   Листом Міністерства доходів і зборів України від 26.02.2014 року № 3737/6/99-99-18-03-01-15 повідомлено, що після персоналізації РРО контрольно - звітна інформація про використання РРО передається органам доходів і зборів в електронній формі, й надалі подавати звітність за формою № ЗВР - 1 на паперових носіях не потрібно. У разі подання звітності про застосування РРО, який уже персоналізовано в системі, суб'єкту господарювання необхідно письмово повідомити про це відповідний орган Міндоходів з метою подальшого занесення до баз даних коректної інформації про виручку РРО без виникнення дублювання інформації.

   Крім того, у разі застосування фізичною особою - підприємцем - платником єдиного податку при проведенні готівкових розрахунків власних РРО вона зобов'язана забезпечити можливість здійснення утримувачами електронних платіжних засобів розрахунків за продані товари з використанням електронних платіжних засобів, якщо згідно з чинним законодавством не звільняється від обов'язкового приймання електронних платіжних засобів.


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх