Доброполье присоединились к Всеукраинской акции «Батарейка, сдавайся!»

Переглядів: 1102 0 01.05.2017 в 14:00:02 Новини району
Доброполье присоединились к Всеукраинской акции «Батарейка, сдавайся!»

Згідно Закону України «Про відходи» небезпечні речовини у складі побутових відходів повинні зберігатися окремо від інших видів побутових відходів, а також мають відокремлюватись на етапі збирання чи сортування, а в подальшому – передаватися спеціалізованим підприємствам, які мають ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами.

Відходи електронного та електричного обладнання, чим і є звичайна відпрацьована батарейка, - одна з найбільш небезпечних груп у складі побутових відходів, оскільки багато з них містять у собі низку небезпечних токсичних складових, як свинець, марганець, літій і цинк.

Більшість полігонів для захоронення відходів не оснащені захистом фільтрації від шкідливих домішок і важких металів, тому всі ці надшкідливі речовини потрапляють у ґрунтові води.

Проект «Батарейки, здавайтеся!» народився в 2013 році у Дніпропетровську як відповідь на запит від людей: «Що робити з відпрацьованими батарейками?».

Група волонтерів громадського руху «Екодніпро» розробила зручну схему, за якою до збору батарейок тепер могли долучитись всі бажаючі. Від координатора проекту активний громадянин отримує комплект поліграфії та інструкцію, відкриває пункт, а коли батарейки збираються — відвозить їх на центральний пункт для подальшої передачі на переробку. За рік існування проекту в місті відкрилось більше 200 пунктів прийому, які разом зібрали майже тону батарейок.

25 квітня 2017 року загальноосвітні навчальні заклади м.Добропілля приєднались до Всеукраїнської акції «Батарейка, здавайся!», яка проходить за підтримки відділу освіти Добропільської міської ради та громадської організації «Центр муніципального розвитку м. Добропілля».         

Координатор проекту Внуков Юрій Юрійович та волонтер Гришин Дмитро провели низку зустрічей з учнями та вчителями ЗНЗ м. Добропілля, надали  інформацію щодо участі у Всеукраїнській акції «Батарейки, здавайтесь!» та ознайомили з грою Eco Battle, метою  якої є формування культури поводження зі шкідливими відходами та відповідального ставлення школярів до довкілля шляхом безпосереднього долучення до вирішення екологічної проблеми міста.

Тож приєднуйтесь! Приносьте використані батарейки до школи та кидайте у спеціальний контейнер! Розповідайте про Акцію своїм рідним, близьким, знайомим, запропонуйте їм передати використані батарейки до школи. Кожна батарейка в контейнері – крок до чистої планети!


Доброполье присоединились к Всеукраинской акции «Батарейка, сдавайся!»


Джерело: http://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх