Добропольчане продолжают становиться жертвами разного рода мошенников

Переглядів: 1576 0 22.01.2017 в 11:00:44 Новини поліції
Добропольчане продолжают становиться жертвами разного рода мошенников

Довіряючи незнайомцям, минулої доби, громадяни віддали у руки шахраїв майже 10300 гривень. За цими фактами розпочаті досудові розслідування.

Так, від шахрайських дій постраждала 86-річна жителька м. Білицьке. Літня жінка розповіла, що до неї на вулиці підійшли дві жінки віком від 50 до 55 років. Зловмисниці, представились працівниками "Соціальної служби" зайшли в квартиру власниці. Аферистки розповіли старенькій, що якщо в неї є гроші необхідно їх обміняти, тому що вони вже не дійсні. Пенсіонерка винесла 9000 гривень, які були замотані у паперовий листок. Одна з жінок пообіцяла старенькій переписати номера всіх купюр і привезти їй нові, а також пообіцяла  привезти пакет з продуктами харчування. Літня жінка зраділа і залишила своїх гостей переписувати гроші. Поки вона поралась по хаті, аферистки замотали у паперовий листок замість грошей салфетки. Попрощавшись із пенсіонеркою жінки пішли, пообіцявши приїхати через дві години. Потерпіла довірливо чекала, однак минуло вже три години, а ніхто так і не приїхав, лише тоді старенька взяла лист з грошима, аби покласти їх на місце і побачила там замість грошей паперові салфетки.  

Цього ж дня до поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка днями замовила на інтернет-сайті "babywatch.com.ua» дитячий годинник. На вказаний банківський рахунок жінка перерахувала гроші в сумі 1259 гривень, але свого замовлення так і не отримала.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські за кожним окремим фактом проводять перевірку та вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисників для прагнення їх до відповідальності.

Шановні громадяни, черговий раз НАГОЛОШУЄМО, якщо ви замовляєте різні товари на інтернет-сайтах – ніколи не перераховуйте наперед гроші. Не вірте СМС-повідомленням про дорогі виграші. Якщо вам телефонують з банку із проханням продиктувати секретний код вашої пластикової картки, цього не слід робити. Пам'ятайте, що працівники банку ніколи не вимагають диктувати телефоном коди, або ваші дані як клієнта. Також коли до вас телефонують і представляються працівниками поліції та стверджують, що вашого родича затримали за скоєння правопорушення і щоб залагодити ситуацію, негайно потрібні гроші – не вірте цьому, працівники поліції ніколи так не роблять. Ігноруйте звернення про надання допомоги у знятті порчі.

Протистояти шахраям нескладно: ваша пильність і недовіра стане вашим захистом.


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх