Добропольчанам на заметку: кто может не платить административный сбор

Переглядів: 1890 0 07.07.2017 в 13:00:34 Новини місцевої влади
Добропольчанам на заметку: кто может не платить административный сбор

Аби кожен знав та був готовий сплатити необхідну суму під час державної реєстрації, розвіємо міфи про плату за надання послуг у сфері державної реєстрації та розберемось,хто звільняється від сплати адміністративного збору та у яких випадках.

Законодавчо визначено перелік тих осіб, які офіційно звільняються від будь-яких матеріальних витрат під час державної реєстрації.

По-перше – це ті громадяни та компанії, які реєструють права, що виникли та оформлені до проведення державної реєстрації прав у порядку, визначеному законодавством, а саме до 01 січня 2013 року.

По-друге, ті, хто постраждав внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорії 1 і 2 ), а також громадяни, віднесені до категорій 3 і 4 постраждалих, які і досі проживають або постійно працюють на території зон відчуження (якщо до  01.01.1993 вони прожили або відпрацювали в зоні обов’язкового відселення не менше 2 років, або  не менше 3 років - в зоні добровільного відселення, для 4 категорії  - цей термін становить 4 роки).

По-третє, інваліди  I та II груп,  особи, які отримали інвалідність під час бойових дій Великої Вітчизняної війни, антитерористичної операції чи учасники  таких подій. А також сім’ї воїнів, які загинули чи пропали безвісти.

По-четверте,  органи державної влади, органи місцевого самоврядування, Національний банк України.

П’ята група – ті, хто за рішенням суб’єкта державної реєстрації прав (сільської, селищної, міської ради) звільнений від сплати адміністративного збору.

Але варто розуміти, якщо дані категорії осіб бажають зареєструвати нерухомість, бізнес чи громадське об’єднання у скорочений термін, то платити  доведеться  у загальному порядку.


Джерело: http://mrd.gov.ua

Мітки: льготы, сбор


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх