Добропольчанам на заметку: где взять справку о трудовом стаже или заработной плате?

Переглядів: 1251 0 29.08.2018 в 12:00:24 Новини місцевої влади
Добропольчанам на заметку: где взять справку о трудовом стаже или заработной плате?

Трапляються випадки, коли запису у трудовій книжці недостатньо для оформлення документів на пенсію і виникає необхідність підтвердити стаж чи заробітну плату довідками.

Ці довідки складаються на підставі документів з кадрових питань (особового складу): наказів, карток особових рахунків, відомостей нарахування заробітної плати, особових справ тощо.

Документи зберігаються на підприємстві (установі, організації ) протягом 75 років після звільнення людини.

Видача довідок соціально-правового характеру громадянам проводиться безпосередньо підприємством. У разі його реорганізації документи передаються правонаступнику. У разі ліквідації – в трудові або приватні архіви. Якщо підприємство знаходиться у стадії ліквідації, видача довідок входить до обов’язків ліквідаційної комісії (ліквідатора).

У першу чергу необхідно визначити чи діє підприємство (установа, організація), де працювала людина.

Код ЄДРПОУ підприємства (установи, організації), значно спростить пошук необхідного підприємства через Єдиний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань htpp://usr.minjust.gov.ua.

У разі, якщо:

- підприємство діюче – за довідками необхідно звертатись безпосередньо на підприємство;

- підприємство реорганізовано – необхідно звертатись до правонаступника;

- підприємство ліквідовано – до архівного відділу міської ради або райдержадміністрації, трудового архіву або приватного архіву у тому місті, де знаходилось підприємство.

- підприємство у стадії ліквідації – до голови ліквідаційної комісії або ліквідатора.

З переліком ліквідованих підприємств по Донецькій області можна ознайомитись на веб-сайті Державного архіву Донецької області у розділі «Звернення громадян»:

htpp://dn.archives.gov.ua/obrgrazhd_ukr.htm,

з переліком архівних установ області на сайті: htpp://dn.archives.gov.ua/arhoblas_ukr.htm;

ПІБ ліквідатора можна знайти у Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань

htpp://usr.minjust.gov.ua,

контакти ліквідатора в Єдиному реєстрі арбітражних керуючих htpp://ak.minjust.gov.ua.

У разі, коли підприємство, установа, організація або правонаступник розміщується на території, тимчасово непідконтрольній органам державної влади України, спеціальний трудовий стаж підтверджується за даними наявними в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Документи з кадрових питань (особового складу) партійних або комсомольських органів Донецької області зберігались в державному архіві Донецької області.

На даний період держархів області переміщено до міста Костянтинівки, а всі архівні документи залишились у місті Донецьку, на тимчасово окупованій території України. Тому на теперішній час держархівом області на запити громадян надаються відповіді про неможливість виконання запитів із зазначених вище причин.

З приводу пошуку документів з кадрових питань (особового складу) ліквідованих підприємств, установ, організацій громадяни можуть звертатися до архівних установ Донецької області відповідно до місцезнаходження підприємства.


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх