Добропільський відділ пробаці: що штовхає підлітка скоювати злочин?

Переглядів: 883 0 24.02.2021 в 10:30:36 Новини поліції
Добропільський відділ пробаці: що штовхає підлітка скоювати злочин?

Правопорушення, здійснені неповнолітніми, - це небезпечне соціальне явище. Людина не народжується злочинцем, а стає ним через певні життєві обставини. Часто діти і підлітки думають, що за скоєний ними злочин ніякої відповідальності не буде, бо вони ще неповнолітні. Проте гуманне ставлення до дітей у суспільстві аж ніяк не означає, що треба потурати їм у всьому. Навпаки, слід перевиховувати. Адже багато дорослих злочинців починали свою «кар'єру» ще в підлітковому віці.

Саме для запобігання та профілактики повторних правопорушень серед неповнолітніх суб’єктів пробації психолог Добропільського відділу з питань пробації профілактичне заняття з елементами тренінгових вправ, у яких неповнолітні здобули  знання певних законів.

Психолог пояснила, що в  процесі таких занять підліткам краще визначати особисті інтереси власного дозвілля а саме це допомагає самоствердженню неповнолітнього у суспільстві. Також неповнолітні усвідомлюють шкоду, відповідальність та виробляють власну правову свідомість - зобов'язуються добре поводитись, утримуються від порушень правил поведінки.

 

Олена Радченко,

Добропільський міськрайонний відділ

філії ДУ «Центр пробації»

в Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх