Добропольские полицейские проверили семьи, которые оказались в тяжелых жизненных условиях

Переглядів: 1591 0 25.05.2016 в 20:17:51 Новини поліції
Добропольские полицейские проверили семьи, которые оказались в тяжелых жизненных условиях

За минулу добу співробітники Добропільського відділення поліції виявили дві родини, в яких батьки не приділяють належної уваги своїм дітям.  

На жаль, не кожному малюку щастить народитися в сім’ї, де йому надаються всі умови для повноцінного проживання та виховання. На території обслуговування Добропільського відділення поліції проживає близько 70 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Правоохоронці разом зі службою у справах дітей регулярно відвідують такі родини і надають їм посильну допомогу.

Так, вчора співробітники поліції провели черговий профілактичний рейд  в селі Красноярське Добропільського району.

Поліцейські навідалися в гості до 42-річної місцевої мешканки. Жінка проживає  з 16-річним сином і виховує його сама. Під час спілкування з сусідами, вчителями та друзями хлопця, правоохоронці дізналися, що підліток систематично прогулює школу. З початку навчального року в цілому хлопчик відвідував школу близько трьох тижнів, а весь інший час у навчальному закладі викладачі і однокласники його не бачили.

За словами матері, вона постійно вмовляла сина йти в школу, але хлопчик відмовлявся, посилаючись на те, що він не хоче ходити до школи, а хоче вчитися в ліцеї.

Правоохоронці поспілкувалися з хлопцем та пояснили підліткові, що необхідно вчитися.  Поліцейські зауважили, що якщо він буде ухилятися від навчання, то йому доведеться працювати за низьку зарплату на некваліфікованих посадах. Хлопець уважно вислухав правоохоронців і дав слово, що завтра обов’язково піде  до школи.

- Якщо дав слово, то його треба тримати і показати як це робити, зауважили правоохоронці.

В цей же день правоохоронці виявили ще один факт неналежного виконання батьківських обов'язків. Батьки не виконують батьківських обов'язків по вихованню дітей 5-ти та 8-ми років. Поспілкувавшись з сусідами правоохоронці встановили, що мати та батько цих дітей систематично зловживають алкоголем і зовсім не дивляться за своїми дітьми. Іноді сусідам доводиться підгодовувати малечу. Умови, в яких доводиться жити дітям просто жахливі. В домі повний безлад та антисанітарія. На даний момент служба у справах дітей займається питанням постановки на облік даної сім'ї.

З горе-батьками правоохоронці провели профілактичні бесіди та притягнули їх до адміністративної відповідальності за ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Добропільське відділення поліції

Красноармійського відділу поліції

ГУ НП в Донецькій області


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх