Добропольские «колокольчики» покорили город червоной руты

Переглядів: 959 0 22.08.2018 в 12:00:12 Творчість
Добропольские «колокольчики» покорили город червоной руты

Вижниця – невелике прикарпатське містечко з населенням всього близько 5 тисяч мешканців. Але дивовижна краса навколишніх гір та лісів, стрімкої річки Черемош у поєднанні з оригінальною архітектурою австрійських часів робить її справжньою перлиною прикарпатської частини Буковини. До речі, улюблена мільйонами пісня «Червона рута» ансамблю «Смерічка» у складі Софії Ротару, Василя Зінкевича та Назарія Яремчука з’явилася саме тут, у Вижниці.

Вже не один рік поспіль це маленьке місто, що розташоване на межі двох областей Чернівецької та Івано-Франківської, приймає у себе Міжнародний фестиваль «Перлина Черемошу». Виконавці з Вижниці, Чернівців та області, івано-Франківська, Рівного, Корсунь-Шевченківського та Києва цьогоріч змагались за звання найкращого. Донецьку область представляла вокальна студія «Дзвіночок» добропільського   ЦДЮТ (керівник  Катерина Московцева).

Сам конкурс припав на другий день фестивалю. Про те, а ні дорога в 1200 кілометрів, а ні 20 годин на колесах не позначились на виступі юних артистів. Під час виступу добропільців журі не стримуючись емоцій коментували кожен номер.

Після важкого конкурсного дня учасники знімали втому на плесі Шешорських водоспадів. Потім було підкорення перевалу Німчич, який знаходиться у Покутсько-Буковинських Карпатах та частування виключно карпатською стравою банош, яку готують чоловіки на відкритому вогні.

Під час фіналу конкурсу зі сцени лунають прізвища вихованців «Дзвіночка» - вони стають хедлайнерами цьогорічного фестивалю. Ансамблю та солістці студії Карині Іваник присуджують І місця в номінації «Вокал», Гран-прі ж фестивалю виборола юна солістка вокальної студії Анастасія Єрьоменко. Коментуючи свій вибір, журі каже, що добропільці показали найкращу техніку вокального виконання.

Втомлені проте щасливі повертались діти додому, бо завдяки їх таланту Добропілля стало окрасою фестивалю в Карпатах.


Джерело: https://dobr-cdut.jimdo.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх