Добропольская ОГНИ обращает внимание - кампания декларирования - 2018 на финишной прямой

Переглядів: 976 0 30.04.2018 в 08:00:45 Новини податкової інспекції
Добропольская ОГНИ обращает внимание - кампания декларирования - 2018 на финишной прямой

Добропільська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області звертає увагу, що з початку року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році. 

Завдяки співпраці з органами місцевого самоврядування, на зупинках міського транспорту розміщено плакати з інформацією щодо обов’язку  подання громадянами декларації.

Нагадуємо, що останній день подання декларації для громадян, які зобов’язані подати податкову декларацію, і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність – 2 травня 2018 року, а для громадян, які мають право на податкову знижку –  31 грудня.

Обов’язок щодо подання декларації у платників податків виникає при отриманні:

доходів не від податкових агентів;

від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;

інвестиційного доходу;

іноземного доходу;

в інших випадках, передбачених Податковим кодексом України (далі - ПКУ).

До податкових агентів належать усі підприємства, підприємці, а також особи, які займаються незалежною професійною діяльністю, які нараховують та виплачують фізичним особамдоходи у вигляді зарплатні, гонорарів, винагород за разову роботу, дивідендів, премій тощо. Саме такі податкові агенти відповідно до ПКУ несуть відповідальність за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

Якщо у 2017 році платник податків отримував доходи лише за участі податкових агентів, подавати декларацію про доходи йому не потрібно.

Якщо ж такі доходи він отримав без податкових агентів або отримав доходи, при отриманні яких особа зобов’язана подати декларацію, то така особа за результатами 2017 року повинна подати декларацію про доходи до  2 травня 2018 року.

На теперішній час громадянами та фізичними особами Добропільшини та Олександрівщини надано 2 тисячі 915 декларацій про майновий стан і доходи за 2017 рік. Загальна сума задекларованого ними доходу становить 49 451,2 тис. гривень.

Податок на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету, складає 2105,3 тис. грн.

Сума військового збору до сплати складає 278,4  тис. гривень.

Слід відмітити, що дохід понад 1-го мільйона гривень задекларовано 2 громадянами. 

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків  за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, при цьому платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП), скориставшись Електронним кабінетом платника податків на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів.

Шановні громадяни, поспішайте своєчасно задекларувати отримані у минулому році доходи!

Декларування доходів – це виконання громадянами свого конституційного обов’язку, індивідуальний внесок у добробут держави.

Свідоме декларування доходів та сплата податків – вірний шлях до побудови європейського суспільства.


Джерело: http://shkvarki.org

Мітки: ОДПІ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх