Добропільська ОДПІ про податок на майно: звірка даних з контролюючим органом

Переглядів: 1050 0 15.07.2018 в 13:00:28 Новини району
Добропільська ОДПІ про податок на майно: звірка даних з контролюючим органом

Добропільська ОДПІ Головного управління ДФС у Донецькій області нагадує, що платники податку мають право звернутися до контролюючого органу для проведення звірки даних, що стали підставою для визначення розміру податкових зобов'язань з податку на майно.

Платниками податку на нерухоме майно є фізичні особи – власники об'єктів житлової та/або нежитловоі нерухомості.

Об'єктом оподаткування податком на нерухоме майно є загальна площа об'єкта житлової нерухомості (житлові будинки, прибудови до житлових будинків, квартири, котеджі, кімнати у багатосімейних (комунальних) квартирах, садові будинки, дачні будинки) та нежитлової нерухомості (гаражі, сараї, літні кухні, майстерні, погреба, які мають фундамент).

Громадяни, котрі мають нерухомість, що підлягає оподаткуванню, сплачуватимуть цей податок після отримання від органів ДФС повідомлення-рішення про нараховану суму, тобто після 1 липня 2018 року.

 

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, які володіють квартирою або квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв. м і будинків більше 120 кв. м. У випадку наявності об’єктів різних типів податок сплачується за площу, що перевищує 180 кв. м.

Громадяни, у яких житлова нерухомість, зокрема, квартира загальною площею понад 300 кв. м або будинок більше 500 кв. м, цього року сплатять додатково 25 тис. гривень.

Фахівці Добропільської ОДПІ пропонують громадянам – власникам нерухомого майна провести звірку в органах ДФС щодо майна, на яке нараховуватиметься податок. Однак, зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.


Джерело: https://dobropol-rayon-rada.blogspot.com

Мітки: налоги, ОДПІ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх