До уваги добропільських підприємців – платників єдиного соціального внеску

Переглядів: 768 0 01.11.2019 в 08:30:11 Новини податкової інспекції
До уваги добропільських підприємців – платників єдиного соціального внеску

Станом на 01 жовтня 2019 року загальний борг з ЄСВ по місту Добропілля складає 4715,3 тис. грн, в тому числі серед фізичних осіб підприємців борг мають 358 осіб на суму 4040,8 тис. грн. 

Нагадуємо, що у разі несвоєчасної сплати або сплати не в повному обсязі єдиного внеску, до платника застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі 20 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум єдиного внеску. Окрім того, на суму боргу нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення.

Відповідно до статті 26 Закону України від 02 червня 2016 року № 1404-VIII «Про виконавче провадження» одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження накладається арешт на все майно та кошти боржника.

Крім того, за зверненням органів ДПС за наявності достатніх підстав органи Державної виконавчої служби звертаються до суду щодо встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи чи керівника боржника – юридичної особи за межі України до погашення існуючої заборгованості з ЄСВ.

Нараховані та несвоєчасно сплачені суми боргу по єдиному внеску не підлягають ні розстроченню, ні списанню за терміном давності. 

Платникам єдиного соціального внеску пропонується звернутися до Центру обслуговування платників Добропільської ДПС з метою проведення звірки стану розрахунків по сплаті ЄСВ та у разі наявності боргу для вирішення питання по його сплаті.


Джерело: Добропільська міська рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх