Работники ветеринарной службы Добропольского района отмечают профессиональный праздник

Переглядів: 1082 0 13.08.2018 в 08:00:28 Новини району
Работники ветеринарной службы Добропольского района отмечают профессиональный праздник
Щороку в другу неділю серпня українські ветеринари, а також усі, хто причетний до цієї сфери, відмічають своє професійне свято - "День працівників ветеринарної медицини".
Статус офіційного національного свято отримало відносно нещодавно - на самому початку тисячоліття,1 листопада 2001 року .
Згідно з офіційним формулюванням, нове професійне свято на Україні ввели, щоб відзначити "вагомий внесок працівників ветеринарної медицини в забезпечення ветеринарного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля".
Крім того, цього дня традиційно згадують відомий вираз: "Медицина лікує людину, а ветеринарія оберігає людство". І це невипадкове: саме завдяки роботі ветеринарів вдається запобігати епідеміям серед худоби, які інакше могли б привести до найтяжчих наслідків, - аж до масштабного голоду і поширення небезпечних захворювань серед людей.
На теперішній час в штаті Добропольської районної державної лікарні ветеринарної медицини працює досвідчений колектив, який складається з 18 співробітників та включає структурні підрозділи - дільничні лікарні: Золотоколодязьська, Шахівська, Криворізька. Поруч з досвідченими лікарями (Ткаченко Т.К., Літвінов С.В.) працюють і молоді спеціалісти (Коненко О.В.), які переймають від досвідчених колег досвід та ставлення до професії.
Основними завданнями ветеринарної служби району є:
- охорона території району від занесення з території інших областей, районів або з карантинної зони збудників інфекційних хвороб тварин, а також недопущення їх поширення за межі території району або карантинної зони;
- ветеринарне обслуговування тваринництва господарств різних форм власності і фізичних осіб на території району;
- реалізація заходів по дотриманню ветеринарно-санітарних вимог, встановлених законодавством, профілактика, діагностика інфекційних, інвазійних і незаразних хвороб тварин та їх лікування;
- захист населення від хвороб, спільних для тварин і людей.
Лікарню очолює Тимохін Валерій Віталійович.
Добропільський район на теперішній час є благополучним з особливо небезпечних захворювань тварин та птиці ,завдяки заходам ,які оперативно проводилися спеціалістами ветеринарної медицини району.
Зі святом Вас шановні працівники ветеринарної медицини!
 
Приємно усвідомлювати, що люди, які працюють в цій галузі медицини—віддані своїй професії, оберігають здоров'я населення,
турбуються про довкілля і допомагають тваринам,
всім „братам нашим меншим".
Серед вас є чимало сподвижників-науковців,
спеціалістів, для яких робота —
це і покликання, і вічний неспокій, і щоденна клопітка
праця над підвищенням фахової майстерності.
Тож хай розвивається ваша галузь,
хай міцнішає її матеріальна база.
Вам всім, наші шановні ветеринари,
бажємо міцного здоров'я, всіх життєвих гараздів
та утвердження в професії.

Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх